StoryEditor
Ostalou 13:30 sati

Hrvatska pobjedom protiv Rusije i prije utakmice s Japanom može osigurati prvo mjesto

19. srpnja 2017. - 12:40

- Prvi dojam nakon utakmice, bio je odličan. Bili smo protiv Amerikanaca čvrsti. Dobro smo plivali. Centri su bili odlični. Jutro nakon utakmice, stožer je pogledao snimku. Analizirali smo još jednom taj naš prvi nastup – rekao je Splićanin Mile Smodlaka, pomoćnik izbornika Ivice Tucka.

- Nakon sto smo pogledali snimku, dojam je isti kao i nakon utakmice. Vidjeli smo par sitnih greškica, ali, odlično smo odigrali protiv SAD-a.

Smodlaka se slaže kako je Hrvatska već na startu osigurala prvo mjesto u skupini D koje vodi izravno u četvrtfinale. 

Pobjeda donosi prvo mjesto

- S obzirom na to što znamo o SAD-u, Rusiji i Japanu, zatim s obzirom na utakmice koje smo igrali, a igrali smo sa sva tri suparnika u skupini, Amerikanci su nam bili najveći rival za prvo mjesto. Protiv Rusije ne očekujem veće probleme. S njom smo igrali na završnici Svjetske lige, kojoj su bili domaćini. Nisu nam bili ravnopravni. No, ne znači kako će biti lako. Nećemo ih podcijeniti, ali očekujem kako ćemo i nakon te utakmice imati razloga za zadovoljstvo.

Hrvatska pobjedom protiv Rusije i prije utakmice s Japanom može osigurati prvo mjesto te se početi spremati za četvrtfinale u kojem bi trebali igrati protiv drugog iz skupine ‘B’, a to će biti Mađarska ili Italija.

Najteže u četvrtfinalu 

- Igrali smo s jednima i drugima. Protiv Italije smo izgubili dvaput. U polufinalu Svjetske lige na peterce, a prije dolaska u Budimpeštu na turniru na Siciliji. Obje utakmice smo izgubili nesretno i nespretno. Italija je sad oslabljena. Nedostaju im trojica igrača. Ako nam suparnik bude Mađarska, to je druga situacija s obzirom da su oni domaćini, a s njima nikad nije dobro igrati. Četvrtfinale je najteža utakmica na svakom natjecanju.

- Teža i od polufinala jer ako izgubiš u četvrtfinalu, tada si nigdje. Nakon poraza u polufinalu još imaš priliku uzeti medalju. Kako god će ta utakmica biti teška za nas, činjenica da su domaćini dodatni je pritisak i za Mađare. Optimist sam jer mi obranu igramo odlično, a forte Mađara je napad – naglasio je Smodlaka, koji je prošle godine u Budimpešti kao pomoćnik Vjeku Kobešćaku na klupi Juga slavio naslov klupskog prvaka Europe.

- Pamtim i loše dane u Budimpešti. Nije bilo sve dobro kao prošle godine. Međutim, što je bilo - bilo je. Tko god je kandidat za medalju, ako je ne uzme, neće biti zadovoljan. Naš početak jest bio dobar, zadovoljni smo kako smo odigrali protiv SAD-a, ali to je tek prva utakmica. Ono najvažnije je tek u drugom tjednu prvenstva. Nama je cilj tada biti još bolji nego smo bili u ponedjeljak – jasan je Smodlaka. 

Hrvatska i Rusija utakmicu počinju u 13.30 sati. Rusija je također pobjedom otvorila SP. Bila je s 15:8 bolja od Japana.

item - id = 497499
related id = 0 -> 1104902
related id = 1 -> 498526
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. rujan 2021 00:28