StoryEditorOCM
Ostalosvaka čast

Hrvatska ima još jednu vrhunsku gluhu sportašicu: Triljanka Matea Šipić s EP-a se vratila s čak četiri odličja

Piše SPORT SD
22. svibnja 2023. - 13:57
Predsjednica kluba KKGO Marjan Mira Ivčević (lijevo), sportašica Matea Šipić (u sredini), tajnik KKGO Marjan i predsjednik Splitskog sportskog saveza gluhih Miro Opačak (desno)SSSG

Hrvatska ima još jednu gluhu sportašicu koja je vrhunska u kuglanju. Zove se Matea Šipić, a dolazi iz Trilja. Članica je Splitskog sportskog saveza gluhih (SSSG) i obnaša funkciju dopredsjednice Kuglačkog kluba gluhih osoba Marjan (KKGO Marjan), gdje je aktivna u sportskoj aktivnosti kuglanja. 

Zahvaljujući svojim redovnim radom u sportu i vrhunskim rezultatima na natjecanjima gluhih u Hrvatskoj; državnim prvenstvima gluhih i Kupu gluhih Hrvatske iz 2022.g. i prijašnjih godina aktivnog igranja, ušla je u ekipu Hrvatske kuglačke reprezentacije gluhih.

Kao iznimna i vrhunska članica Hrvatske kuglačke reprezentacije gluhih, sudjelovala je na Europskom prvenstvu u kuglanju za gluhe u Straubingu, u Njemačkoj, održanom od 8. do 13. svibnja 2023., te je osvojila ukupno četiri medalje. Zlatno odlične osvojila je u kategoriji ekipno, tandem i kombinacija, a jedno srebrno u kategoriji sprint. 

Nakon zatvaranja Europskog prvenstva u kuglanju za gluhe, organiziran je doček zlatno-srebrne Matee na splitskom aerodromu.

image

Četiri medalje s Europskog prvenstva u kuglanju za gluhe u Straubing, Njemačka 2023.g.

SSSG
image

Hrvatska kuglačka reprezentacija gluhih

SSSG
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. travanj 2024 14:03