StoryEditor
OstaloKraljica sportova

Hanžekovićev memorijal: Gradonačelnik Bandić za 20. kolovoza najavio otvaranje nove staze, i izgradnju zimskog bacališta, a Sandra Perković rušenje rekorda mitinga

19. lipnja 2019. - 19:53
hanzek_najava2-190619

''Idemo delat'', poručio je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić. I eto, stadion Mladosti na Savi pretvoren je u (g)radilište. U sklopu priprema za predstojeći 69. Memorijal Borisa Hanžekovića, u tijeku je rekonstrukcija staze.

- Poslije dvadeset godina staza je dala svoje. Zato smo krenuli u rekonstrukciju. Proveli smo natječaj i odabrali izvođača koji bi za 5,5 milijuna kuna s PDV-om trebao do 20. kolovoza zgotoviti posao. I još jedna stvar. Naći ćemo se ovdje 5. srpnja kako bismo krenuli u izradu idejnog rješenja za zimsko bacalište diska za našu Sandru na sjevernozapadnom dijelu stadiona – ustvrdio je Bandić na obilasku stadiona.

O novoj stazi za naredni atletski miting Zagreb 2019. (kako se u kalendaru IAAF-a službeno zove Hanžekovićev memorijal) ponešto je kazala i direktorica Ivana Brkljačić:

- Za zagrebačku i hrvatsku atletiku ovo je povijesni trenutak. Nakon dvadeset godina naš će miting dobiti novu stazu. Do sada smo se pokrpali s nekoliko sanacija. Ove godine miting je u specifičnoj situaciji, jer je Svjetsko prvenstvo u Dohi tek krajem rujna. Obično smo na mitingu dočekivali novopečene svjetske prvake i olimpijske pobjednike, dok ćemo ove godine gledati one koji će svjetska odličja osvajati nakon Hanžeka. Veseli nas da su neki naši atletičari odličnim rezultatima najavili ovu sezonu i hvala Sandri Perković koja je najveći promotor našeg mitinga. Želimo joj da svoje najbolje hice sačuva za Hanžekovićev memorijal i Svjetsko prvenstvo u Dohi – zaključila je Brkljačić.

Sandra Peković trenutačno vježba na privremenom bacalištu, pored stadiona.

- Ovo je najbolji atletski stadion u Zagrebu, pa treba imati i najbolje uvjete za trening i natjecanje. Treba popraviti i neke sitnice na bacalištu. To Ivana dobro zna jer je i sama bila bacačica. Mislim da je to što je sezona pomaknuta prema jeseni dobro za Hanžek, jer će mjesec dana prije Svjetskog prvenstva sve zvijezde biti u naponu snage. Što se mene tiče, idem srušiti rekord mitinga, jer je ovaj aktualni (70.88 metara) bačen na starom krugu, a sad stiže novi – najavila je najbolja svjetska bacačica diska, Sandra Perković.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
15. lipanj 2021 02:09