StoryEditor
Ostalo36. kros sportskih novosti

Gradonačelnik otvorio jedno od najmasovnijih sportskih natjecanja u Hrvatskoj, pogledajte pobjednike

Piše SN
13. travnja 2019. - 18:07
rg_kros9-130419

Na Bundeku je s početkom u 10 sati otvoren 36. po redu tradicionalni Kros Sportskih novosti.

Otvorio ga je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, a prigodan otvarajući govor održao je i glavni urednik Sportskih novosti Mario Zorko.

Program je otvoren natjecanjem 1. i 2. razreda srednjih škola na 2000 metara.

Pobijedio je Florijan Rožić iz Srednje škole Tina Ujevića iz Kutine s vremenom 6.12, ispred Valentina Bečehelija (6.39) i Borne Čerana (6.40).

U drugoj utrci natjecale su se učenice srednjih škola, 1. i 2. razredi, na 1500 metara.

Pobijedila je Nina Vuković iz Ekomonske škole u Velikoj Gorici s vremenom 5.34 ispred Marcele Grudić (5.36) i Lee Novković (5.39).

U utrci učenica osnovnih škola 3. razreda pobijedila je Pia Teskera (OŠ Eugena Kvaternika, Velika Gorica), a u utrci srednjih škola za učenike 3. i 4 razreda na 2000 metara Karlo Ciban (SS Tina Ujevića, Kutina).

U konkurenciji studenata pobijedio je Marino Bloudek, ukupno po šesti put, dok je među studenticama slavila Katarina Vukančić.

Tradiciju nije lako izgraditi, ali uspjeli smo u tome. Prije više od 40 godina pokrenuli smo Kros Sportskih novosti, nakratko nas je tijekom devedesetih zaustavio rat, a onda smo nastavili tamo gdje smo stali. I stigli do 36. Krosa koji će i danas na Bundeku otvoriti zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, a koju minutu nakon toga, točno u 10 sati, prve će u lov na pobjedu krenuti srednjoškolke, one iz prvih i drugih razreda.

Prijave je posljednjih dana poslalo više od 4000 učenika i studenata iz cijele Hrvatske i to je podatak na koji smo itekako ponosni. Jer, probajte se sjetiti koliko sportskih događaja u Hrvatskoj na jednom mjestu okuplja toliki broj natjecatelja. Ima tu onih koji ozbiljno treniraju atletiku i koji se na Bundek dolaze boriti za pobjedu, jer ipak je ovo i službeno Prvenstvo Hrvatske za učenike osnovnih i srednjih škola u trčanju u prirodi, ali ima i onih kojima će ovo možda biti prvi dodir sa sportom. Onih koji će baš ovdje zavoljeti trčanje, atletiku ili sport općenito i ostati u njemu. Neće možda svi biti uspješni, vrhunski sportaši, ali sport će postati sastavni dio njihovih života. A to je možda i najvažnija misija Krosa u današnje vrijeme u kojem su klinci sve manje u parkovima i na igralištima, a sve više u virtualnoj stvarnosti u kojoj ganjaju karijeru influencera.

Druga je ovo godina kako su u priču uključeni i učenici trećih i četvrtih razreda osnovnih škola, a priredbu će zaključiti studenti. Za sve smo njih osigurali hranu i piće, kao i majicu koja će im biti lijepa uspomena. Pripremili smo ove godine čak 96 medalja i 34 pehara, a kao i svake godine, dijelit će ih brojni bivši i sadašnji sportaši.

Izdvojeno

06. kolovoz 2020 16:10