StoryEditor
Ostalosnivaju čudo u kupu

GOŠK dočekuje Rijeku: "Odavno u Dubrovniku nije bilo veće utakmice"

Piše PSD.
29. listopada 2014. - 12:36
Priprema se danima GOŠK za dolazak Rijeke. Jučer je potvrđeno kako je Alfaro Vlijter riješio papire te je tamnoputi, 24-godišnji Nizozemac, porijeklom iz Surinama, stekao pravo nastupa za trećeligaša iz Dubrovnika.

Vlijter je ljevak, polušpica, može igrati lijevo i desno krilo. Milan Petrović, trener GOŠK-a, može ga koristiti već ove srijede protiv Rijeke.

Trećeligaši i euroligaši

- Odavno u Dubrovniku nije bilo veće utakmice, tj. odavno nije jača momčad pohodila Lapad. Rijeka je sudionik Europske lige, aktualni pobjednik Kupa Hrvatske, druga u prvenstvu, uz zagrebački Dinamo, naša najbolja momčad s nizom sjajnih igrača – naglasio je GOŠK-ov predsjednik Miho Hendić.

GOŠK je na začelju južne skupine Treće hrvatske lige. Međutim, unatoč tome, GOŠK-ovci se nadaju. Sanjaju čudo. Ističu kako u Kupu Hrvatske nemaju obvezu, kao u prvenstvu, igrati s trojicom mladih igrača. Na taj je način GOŠK prije dvije godine, sastavivši najjaču momčad, Lokomotivi, koja je tada bila hit u Prvoj ligi, pružio veliki otpor.

Zanimljivo je da je GOŠK do Lokomotive stigao preko Nedelišća, koji je te sezone senzacionalno izbacio Rijeku.

- Koliko god je Rijeka sjajna momčad, koliko god je još veći favorit nego je prije dvije godine to protiv GOŠK-a bila Lokomotiva, nitko nam ne može zabraniti da se nadamo čudu, sanjamo čudo – ističu u GOŠK-u.

Ovog ljeta je koliko toliko sređen Lapad. Do prošle sezone ulaz je na utakmice bio slobodan. Ove za prvenstvo treba izdvojiti 20 kuna, a za Rijeku je cijena ulaznice 40 kuna.

- Kako niti jedan razgovor na poslu o poslu zadnjih dana ne može proći i bez razgovora o dolasku Rijeke u Dubrovnik, uvjeren sam, ukoliko vrijeme bude dobro, kako će biti više od dvije tisuće ljudi u Lapadu, dakle, više nego je bilo prije dvije godine kada se igralo protiv Lokomotive. Nema dileme kako ovako jaka momčad odavno nije bila u Dubrovniku - istaknuo je GOŠK-ov predsjednik Miho Hendić.

Počast Keku

Utakmica GOŠK – Rijeka igra se ove srijede s početkom u 14 sati. Na samom početku minutom šutnje će se odati počast Srećku Brajeviću, zvanom Keko, vjernom navijaču GOŠK-a, koji je iznenada preminuo u 56. godini života, a koji je jučer ujutro pokopan na groblju Boninovo. Na posljednji počinak ispratili su ga i nogometaši GOŠK-a.

Tonči Vlašić
foto: nikša duper / cropix

Izdvojeno

13. srpanj 2020 17:06