StoryEditor
Ostalovažne odluke

FIS radi na alternativnim planovima za predstojeću sezonu: Skijaška obitelj ima sreću jer imamo još nekoliko mjeseci

Piše Hina
16. srpnja 2020. - 17:37
Miguel Medina/AFP

Predsjednik Međunarodne skijaške federacije (FIS) Gian Franco-Kasper rekao je da FIS radi na nekoliko alternativnih planova za predstojeću sezonu, usred potencijalnog utjecaja koronavirusa na natjecanja.

- Skijaška obitelj ima sreću jer imamo još nekoliko mjeseci prije nego što se donesu velike odluke u vezi s kalendarom natjecanja, a sama sezona je udaljena više od četiri mjeseca - rekao je Kasper.

- Međutim, radimo na nekoliko alternativnih scenarija, ovisno o globalnoj situaciji. Naravno, naš cilj je provesti plan sa što manje promjena ako će to dopustiti pandemija i majčica priroda - dodao je.

Odlazeći predsjednik je istaknuo kako FIS surađuje s mnoštvom dionika, od nacionalnih skijaških saveza, lokalnih organizacijskih odbora, nositelja prava, do državnih vlasti i sponzora.

- To je masivna i komplicirana matrica, ali jedna za koju smo sigurni da možemo uspjeti s angažmanom i pozitivnošću koju svi dijele - naglasio je.

Nakon 22 godine za kormilom FIS-a, Švicarac ove godine napušta predsjedničku fotelju.

Kasperov nasljednik na mjestu predsjednika FIS-a mogao bi biti poznat kasnije ove godine. Određen je rok do 4. rujna za prijavu kandidatura, a Kongres FIS-a je zakazan za 4. listopad, ako će to dopuštati pandemija koronavirusa.

FIS će 1. kolovoza razmotriti situaciju kako bi potvrdio datum ili još jednom pomaknuo raspored.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

28. rujan 2020 18:28