StoryEditor
OstaloELVIS FATOVIĆ, TRENER JUG CROATIA OSIGURANJA

Elvis Fatović, trener Juga: U napadu smo jači nego lani

Piše PSD.
23. rujna 2008. - 20:45
Nema puno igrača kakav je Azevedo. I Vranješ je igrač koji donosi kvalitetu više. Da, jači smo nego prošle sezone

Pjeni se u Gružu. Jugaši se spremaju za početak nove sezone. Prošlog tjedna trenirali su protiv Primorca iz Kotora. U utorka je u Gružu bila Budvanska rivijera. Nisu svi igrači bili u pogonu.

- Reprezentativci rade na regeneraciji snage. Tek nakon njihova dolaska, bilo je to prije dva i pol tjedna, počeli smo igrati. Do tada nismo mogli. Nije nas bilo dovoljno. Čak devet igrača bilo je odsutno zbog obveza u reprezentaciji – kratko će o zajedničkim pripremama jugaša Elvis Fatović, bivši dugogodišnji kapetan Juga, od srpnja ove godine novi trener dubrovačkog prvoligaša. Nova sezona za jugaše počinje već u subotu. Splitski Jadran je gost u Gružu na startu Jadranske lige.

- Protiv Jadrana i Kopera u 2. kolu će biti traženja, uštimavanja, kako bismo spremni dočekali kvalifikacije za Euroligu, sredinom listopada. Prvi zadatak nam je izboriti nastup u najjačem europskom klupskome natjecanju – kazuje Fatović.

Elvis Fatović: Prvi zadatak nam je izboriti nastup u najjačem europskom klupskom natjecanju
- Pet je vrlo dobrih momčadi. Tri crnogorska sastava, Budva, Jadran Herceg Novi i Primorac, te Mladost i mi. Bit će još zanimljivih utakmica, a ne samo međusobni ogledi pet sastava. Nama je najvažnije u doigravanju za prvaka Hrvatske i u Euroligi biti pravi te u završnici domaćeg Kupa. Tu je najveći ulog.

Uprava je postavila imperativ osvajanja trofeja?

- Nitko od čelnih ljudi kluba nije došao u svlačionicu i rekao: očekujemo jedan, dva ili tri trofeja u novoj sezoni, ali kad je Jug u pitanju, onda nitko takvo što i ne treba reći. Momčad je svjesna kako u svakome natjecanju može do kraja. Bit će najvažnije dobro tempirati formu.

Jug je jači u odnosu na prošlu sezonu za Azeveda i Vranješa?

- Nema puno igrača kakav je Azevedo. I Tiho je igrač koji donosi kvalitetu više. Da, jači smo nego prošle sezone. S obzirom na igrače u napadu ćemo imati dosta rješenja. Trebat će poraditi na igri u obrani. Igrati jako i čvrsto – kazat će Fatović.

Došli - pošli

Vranješ se nakon igranja u Mladosti i Olympiakosu vratio u matični klub. Novi igrač je slovački reprezentativac Seman. Amerikanac Azevedo, osvajač srebra u Pekingu, stječe pravo nastupa za Jug, koji su napustili Slovak Hrošik, koji je otišao u grčki Parnas, te Pecotić, koji će igrati za Salerno. Vratar Car je zaključio karijeru te će uz Vićana drugi vratar biti mladi Nižić.

 

#VKJUG

Izdvojeno