StoryEditor
Ostalou 37. godini

Dvostruka olimpijska pobjednica u boksu prisiljena okončati karijeru: Rekli su mi da svaki sljedeći udarac u oko može nepovratno ugroziti moj vid

6. studenog 2019. - 13:34

Britanska boksačica Nicole Adams, koja je osvojila zlatnu medalju na Olimpijskim igrama u Londonu 2012. godine i ponovila uspjeh četiri godine kasnije u Rio de Janeiru, odlučila je u 37.godini okončati svoju karijeru jer se boji da će izgubiti vid.

"Rekli su mi da svaki sljedeći udarac u oko može nepovratno ugroziti moj vid i čak uzrokovati trajni gubitak vida", rekla je Adams, koja je profesionalna boksačica postala 2017. i koja ima i titulu svjetske prvakinje po verziji WBO.

"Neizmjerno sam ponosna što sam predstavljala svoju zemlju na OI i što sam osvojila dvije zlatne medalje i WBO pojas. Ostvarila sam svoj san, ali sve je to imalo posljedice na moje tijelo", izjavila je za "Yorkshire Evening Post", a prenio je BBC.

Posljednji put je bila u ringu 28. rujna kada je obranila naslov u WBO verziji u neriješenoj borbi protiv Meksikanke Salinas. Profesionalnu karijeru završila je omjerom pet pobjeda i jednom neriješenom borbom.

Osvojila je osam zlatnih i četiri srebrne medalje na različitim natjecanjima, uključujući i prve olimpijske igre u kojima su se boksačice mogle natjecati za medalje.

U Londonu i Rio de Janeiru boksači su se borili u tri kategorije, a u Tokiju sljedeće godine će se natjecati u pet kategorija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

25. veljača 2021 09:28