StoryEditor
OstaloNa tartanu ASK-a

Dalmatinskim nadama hrpa medalja

Piše I.B.N.
20. lipnja 2019. - 00:53
atletski_miting04-040519

Dalmatinci su pokupili hrpu medalja na nedavnom državnom pojedinačnom prvenstvu za kadete i kadetkinje, te mlađe kadete i kadetkinje, održanom u Splitu. 

Najuspješniji su od Dalmatinaca, po tradiciji, bili predstavnici splitskog ASK-a, koji su u ukupnom poretku drugi, iza zagrebačkog AK-a Agram. Oba kluba su pobrojala deset prvih mjesta, ali u Zagreb idu dvije medalje više (22 naspram 20 splitskih), dok su na trećem mjestu Slavonke i Slavonci iz osječkog AK-a Slavonija – Žito.

U ASK-ove vitrine preselilo se ukupno 10 zlatnih medalja, šest srebrnih te četiri bronce, pri čemu su mlađe kadetkinje i kadeti pobjednici u svojoj konkurenciji s čak šest prvih mjesta, pet drugih te tri treća.

Vrlo su dobri bili atletičari AŠK-a Benkovac s čak tri zlata, te po jedno srebro i broncu, a jedno prvo mjesto manje osvojili su predstavnici drugog splitskog kluba – AK-a Hajduk, koji su uz dva zlata zaslužili i tri srebra te jednu broncu.

Medalje su još osvajali i atletičarke i atletičari AŠK-a Zadar (ukupno četiri), AK-a Sveti Ante iz Knina (dvije medalje), dok su po jedno treće mjesto osvojili AK Alojzije Stepinac iz Zadra, AK Dubrovnik i AŠK Rogovo – Sveti Filip i Jakov.

Na tartanu splitskog ASK-a okupili su se sudionici iz čak 31 atletskog kluba.

Izdvojeno

07. srpanj 2020 16:09