Sport Ostalo

in memoriam

Napustio nas je Ante Zec, hrabri navijač

in memoriam

U 43. godini života napustio nas je Ante Zec. Otišao je čovjek kojeg zapravo nismo dovoljno dobro ni poznavali, ono što se kaže u dušu, ali koji bi nas svima skupa svakako trebao biti uzor.

Kada dođe trenutak rastanka, na ovakvim stupcima sportskih stranica opraštamo se najčešće od igračkih, trenerskih legendi, bivših čelnika klubova, a nekako su u drugom planu oni zbog kojih se i igra – navijači. A jedan od najvećih navijača, Hajduka i reprezentacije Hrvatske, bio je Ante Zec, Splićanin porijeklom iz Krstatica.

Niti to što je kao stopostotni invalid bio prikovan za postelju kao posljedica teške prometne nesreće 2001. godine i komplikacija koje su uslijedile nije Antu spriječavalo u želji da, u vrijeme kada je mogao, odlazi na utakmice svojih “bijelih”, “kockastih”. 

On je znao gdje je bio 1991., kao trinaestogodišnjak je pratio svoje “bijele” na legendarnom finalu Kupa u Beogradu protiv Crvene zvezde kada je Alen Bokšić za sva vremena taj trofej osigurao Hajduku. A u fokus javnosti stigao je u sezoni 2012/13. kada je prikovan za krevet uživo gledao Hajduka protiv Intera, pa i u još mnogim drugim utakmicama potom. 

A posebno se sjećamo njegove dobivene bitke 2013. da mu se dopusti da iz kreveta na Maksimiru gleda i susret Hrvatske i Srbije. Tada je zaprijetio kako će ako mu ne daju u Zagreb, otići na utakmicu u Beogradu.

Nepošteno je cijeli jedan život svesti samo na navijanje, makar i za voljeni klub, reprezentaciju, ali mi ga najviše kroz to pamtimo. 

I pamtit ćemo ga. Kad god vam se nešto u životu učini teškim, nemogućim, sjetite se i vi hrabrog Zeca. Ante, počivaj u miru. 

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Ostalo