Sport Ostalo

bravo!

Pomeli su konkurenciju: članovi splitskog Pit Bull postali svjetski prvaci

bravo!

Fantastične vijesti stigle su iz Hammameta, članovi splitskog kluba Pit Bull Roko Doždor i Luka Žuljević postali su svjetski prvaci u savateu!

Roko i Luka pomeli su konkurenciju u poznatom turističkom središtu u Tunisu, Roko u kategoriji do 65 kilograma, a Kaštelanin Luka u onoj dvadeset kilograma težoj. 

Na putu do finala izmeli su sve protivnike, a posebno je velika bila Rokova pobjeda protiv francuskog prvaka Saada Bellemoua. Vrhunac su bile finalne borbe našeg dvojca protiv domaćih predstavnika, nije bilo lako boriti se kontra Tunižana pred njihovim bučnim navijačima, obojica su prvaci Afrike. No, Doždor i Žuljević su sredili obojicu! 

- Luka Žuljević je bio briljantan - javlja iz Hammameta trener Marko Žaja i nastavlja:

- Nokautirao je Tunižanina u trećoj rundi, cijela dvorana je zanijemila... Domaći borac je krenuo žestoko u prvoj rundi, ali ga je Luka iskusno sačekao, primirio i onda do kraja meča potpuno razbio. 

Roko nije bio toliko silovit, uostalom, lakša je to kategorija, samim time i nokauti su rijeđi. No, i on je izdominirao domaćeg borca, odlukom sudaca čistih 5:0!

- Pobijedio je na bodove, svih petero sudaca dalo mu je prednost, pobjeda je čista kao suza. Kad u finalu jednoglasno pobijediš domaćeg borca sve je jasno – sretan je Marko Žaja.

Borci Pit Bulla vratili su se kasno sinoć u Split, ne sumnjamo da će dva svjetska zlata dostojno i veselo proslaviti...

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Ostalo