Sport Ostalo

izgubio 4:2

Pucar pružio sjajan otpor osmom igraču svijeta u osmini finala Svjetskog prvenstva

izgubio 4:2

Najbolji hrvatski stolnotenisač Tomislav Pucar nije se uspio probiti u četvrtfinale pojedinačnog Svjetskog prvenstva u Budimpešti, gdje ga je u četvrtak u meču osmine finala pobijedio Japanac Koki Niwa sa 4-2 (12-10, 11-5, 5--11, 11-8, 12-10). 

Iako mu nije pošlo za rukom iznenaditi osmog na svjetskog rang-listi, kao što je to učinio dan prije protiv Nijemca Dimitrija Ovtcharova, 23-godišnji hrvatski reprezentativac pružio je vrlo snažan otpor japanskom stolnotenisaču, a možemo samo nagađati kako bi se meč odvijao da je Pucar u prvom gemu iskoristio prednost 10-6 i osvojio prvu dionicu dvoboja.

Nažalost, Niwa je nizom od šest poena osvojio prvi gem, a potom i poveo 2-0. Pucar se uspio vratiti, smanjiti na 2-1, a u četvrtom, petom i šestom gemu vođena je izjednačena borba. Niwa je osvojio dva od ta tri gema i iskorištenom trećom meč-loptom osigurao plasman u četvrtfinale, čime je ponovio rezultat ostvaren prije dvije godine u Duesseldorfu.

Tomislav Pucar je ulaskom u osminu finala ostvario najbolji pojedinačni rezultat hrvatskih stolnotenisača na svjetskim prvenstvima u posljednjih 18 godina. 

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Ostalo