Sport Ostalo

na vatrenoj liniji

Na Europskom prvenstvu u streljaštvu zračnim oružjem u Osijeku 590 natjecatelja

na vatrenoj liniji

Na Europskom prvenstvu u streljaštvu zračnim oružjem "EPSO 2019", u Osijeku će se od 16. do 25. ožujka, okupiti 590 natjecatelja iz 46 zemalja, koji će, u seniorskoj i juniorskoj konkurenciji, ostvariti 937 nastupa u 29 različitih disciplina, od kojih je većina olimpijskih.

Direktor organizacije natjecanja Zoran Ćelić ocijenio je u četvrtak na konferenciji za novinare da se radi vrlo bitnom događaju za streljački sport Osijeka i Hrvatske, ali i iznimno masovnom natjecanju, s obzirom na broj sudionika i zemalja iz kojih dolaze

- Dobiti organizaciju ovakvog prvenstva je prava potvrda uvjerenja nadležne europske i svjetske federacije da u Osijeku postoji tim koji može organizirati takvo natjecanje na ispravan način - istaknuo je Ćelić.

Dožupan Goran Ivanović ocijenio je kako kako su Osijek i Osječko-baranjska županija spremni za organizaciju velikih natjecanja, kao što je ovo Europsko prvenstvo te da su benefiti koje donose takva događanja puno su veći od uloženog novca, jer osim, natjecateljskog značaja, imaju i veliku ulogu u turističkoj i ukupnoj promociji ovog dijela Hrvatske.

Organizator natjecanja je Građansko streljačko društvo Osijek 1784, a za razliku od Europskih prvenstava, koja su se u Osijeku održala 1985., 2009. i 2013. godine na strelištu "Pampas", ovo će biti održano u Nastavno-sportskoj dvorani "Gradski vrt".

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Ostalo