Sport Ostalo

Repriza svjetskog finala

Nastavio trofejni niz: srebrno odličje za Ivana Mikulića na Europskom prvenstvu u parataekwondou

Repriza svjetskog finala

Na 6. Europskom prvenstvu u parataekwondou, koje se održava u glavnom gradu Bugarske Sofiji, Ivan Mikulić osvojio je srebrnu medalju nakon što je  u finalu kategorije K44 M+75kg izgubio od Rusa Aliskhab Ramazanova sa 14:20.

Sve do dvadesetak sekunda do isteka borbe Mikulić je po svemu bio ravnopravan suparnik, ali je pri rezultatu 14:14 Aliskhab Ramazanov zadao nekoliko preciznih udaraca i otišao na nedostižnu prednost.

Bila je to druga pobjeda ruskog parataekwondoaša koji je pobijedio Mikulića i 20. listopada ove godine u finalu SP u Londonu.

Na putu do finala Mikulić je najprije s prekidom borbe pri rezultatu 12-0 savladao Talijana Davida Spinellija, da bi s istim ishodom završio i borbu s Turčinom Bayramom  Kayanasom i u konkurenciji deset boraca u svojoj kategoriji tjelesnog oštećenja izborio plasman u finale. 

Ivan Mikulić je član Taekwondo kluba "Galeb"  iz Splita, a  unatoč porazu od Aliskhab Ramazanova  zadržao je vodeće mjesto na svjetskoj rang listi s koje će prva četiri borca  izboriti izravan plasman na Paraolimpijske igre 2020. godine u Tokio.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Ostalo