Sport Ostalo

regionalno natjecanje

Na Poljud stiže budućnost dalmatinskog hrvanja: 'U cijeloj priči najvažnija su nam djeca'

regionalno natjecanje

Nije ga bilo godinama, barem za njega nismo čuli, niti je bilo nekakvih posebnih rezultata i aktivnosti...  

No, to su tempi passati, prošla vremena, hrvanje se “vraća” u Split, u Dalmaciju. Hrvački klubovi u Splitu, Šibeniku i Zadru oživjeli su, organiziraju se natjecanja ovog drevnog olimpijskog sporta, obilaze škole i odrađuju pokazni satovi, upisuju djeca, bilježe i prvi seniorski uspjesi. Hrvanje se vratilo Dalmatincima. 

U sklopu svih tih aktivnosti koje provode vrijedni hrvački zanesenjaci iz ta tri dalmatinska grada ove će se subote u Splitu, u dvorani na Poljudu, održati regionalno natjecanje mlađih uzrasta. Nastupit će oko 130 malih hrvača, od onih najmlađih, dječaka i djevojčica početnika, pa do juniora i juniorki. Iz pet klubova: Zadra, Šibenika, Pujanki, Gospića i kluba domaćina – hrvačkog kluba Split.  

- Puno radimo na promidžbi hrvanja. U cijeloj priči najvažnija su nam djeca, zato su ova natjecanja važna, da djeca upoznaju i još više zavole ovaj lijepi olimpijski sport – kazao nam je Tomislav Radanović, u ime organizatora iz kluba Split.

Čak 130 dječaka i djevojčica dokaz su da su zaljubljenici u hrvanje u Dalmaciji na pravome putu. Slično natjecanje već su nedavno organizirali Zadrani, ni tamo nije falilo dice, masovnost je bila na nivou. Baš ugodno iznenađenje za sport koji je, u Dalmaciji barem, odspavao svoje. Zato u subotu pravac Poljud, dođite, pogledajte, možda i vaše dijete izabere baš – hrvanje. 

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Ostalo