Sport Ostalo

IPC Svjetsko plivačko prvenstvo

Splićanin donio prvu medalju za Hrvatsku: Rađa osvojio broncu na 100 metara leđno

IPC Svjetsko plivačko prvenstvo

Četvrtog dana IPC Svjetskog plivačkog prvenstva za osobe s invaliditetom u Mexico Cityju Ante Rađa je osvojio broncu na 100 m leđno osvojivši prvu medalju za Hrvatsku na prvenstvu. Rađa je bio treći s rezultatom 1:18.10. Novi svjetski prvak je Brazilac Pereira Italo s rezultatom 1:13,77, dok je srebro osvojio Argentinac de Andrade Matias s vremenom od 1:15.39.

U srijedu nastupa Kristijan Vincetic na 100m leptir. Svjetsko prvenstvo se prvotno trebalo održati u rujnu, ali je zbog potres pomaknuto za početak prosinca.

- Pomicanje početka prvenstva je dovelo i do otkaza pojedinih reprezentacija, tako da su povećane šanse našim plivačima da uđu u borbu za medalje. Vincetić pliva 100 i 400 slobodno i 100 leptir a Rađa 50 slobodno i 100 leđno. Očekivana su finala u svim disciplinama. Ostvarilo se moje očekivanje da Ante Rađa osvoji medalju na 100 leđno. Vincetić  je najbliži medalji na 100 leptir. No, nije bez šansi i da osvoji medalju na 400 slobodno - kazao je izbornik hrvatskih plivača Slobodan Glavčić.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Ostalo