Sport Ostalo

Nakon 26 godina

Šokantna ispovijest olimpijske pobjednice: Silovao me kolega iz reprezentacije, od straha nisam smjela govoriti o tome

Nakon 26 godina

Akcija koju je Twitteru pokrenula glumica Alyssa Milano #MeToo, za žrtve seksualnog nasilja, dobiva sve šire razmjere, mnoge poznate osobe iz svijeta sporta i show businessa priznaju da su bile žrtve seksualnog nasilja.

Posljednja u nizu koja je javno progovorila na društvenim mrežama je olimpijska pobjednica iz Barcelone 1992. godine gimnastičarka Tatiana Gutsu koja je nakon 26 godina otvoreno kazala da ju je kao maloljetnicu silovao kolega iz reprezentacije Sovjetskog saveza.

Osvajačica četiri medalje na Olimpijskim igrama u Barceloni 1992. godine, priznala je javno na Facebook profilu, da je to učinio njen kolega bjeloruski gimnastičar Vitaliy Sherbo, što je šokiralo sportski svijet. Gutsu je otkrila da je silovana 1991. godine tijekom natjecanja u Stuttgartu, gde su oboje predstavljali Sovjetski Savez. Otkrila je da je tada četiri godine Sherbo ušao u njenu sobu i silovao je iako je imala tek 15 godina.

- Tko me silovao na natjecanju u Stuttgartu ? Vitaliy Sherbo. Čudoviše koje me držalo toliko godina u vlastitom zatvoru, od straha nisam smjela progovoriti – napisali je Gutsu na svom Facebook profilu.

Gutsu je na profilu optužila i svoje nekadašnje kolege iz reprezentacije Tatyanu Toropovu i Rustama Sharipova koje je smatrala prijateljima, a koji je nisu podržali initi zaštitili nakon svega, iako su sve znali.

- Bili ste tamo i sve ste čuli, znali sve što se događa. Možete sada negirati, ali moje su riječi i detalji jači od vaših argumenata. Sada sam jaka, ne možete me slomiti, ovo jem oja priča. Preživjela sam i pokušat ću podržati svakog tko se jednako plaši, kao i ja nekada – napisala je među ostalom Tatiana Gutsu.

Zanimljivo je da oboje aktera ove šokantne afere živi u SAD-u, Tatiana gutsu je udana i ima djecu. Vitaliy Sherbo koji je 1992. godine u Barceloni osvojio šest zlata na osam sprava jedan je od najboljih gimnastičara u povijesti. Već godinama živi u las Vegasu s obitelji gdje ima svoju gimnastičku školu. O ovom skandalu se nije oglasio.

 

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Ostalo