Sport Ostalo

biokovski derbi

Ono što jedni sada žive, drugi su sve to davno prošli: punu dvoranu, borbu za naslov, velike zvijezde u svojim redovima

biokovski derbi

Svi putevi danas, na petak 13.,  s jedne i druge strane Biokova vode u makarsku sportsku dvoranu.

Naime, večeras u 19.30 sati igra se malonogometni spektakl, Bikovski derbi između Novog Vremena Apfel i Vrgorca. Posebne su to utakmice i za jedne i druge bez obzira na igrački sastav, stanje na tablici… 

Ova dva kluba i grada puno toga veže zajedno. Veliki broj Vrgorčana živi u Makarskoj, a upravo su ljudi vrgoračkih korijena Borislav Boćo Vuković i Darijo Dado Antunović godinama bili glavni kotači makarskog kluba. No, ulaskom vlasnika Apfela, Mije Pašalića, u klub, Makarani su dobili dodatnu dimenziju i  otišli korak dalje,  uključili su se  u samu borbu za naslov prvaka.

Oni što makarski klub sada žive, sve je to davno prošao Vrgorac - punu dvoranu, borbu za naslov, velike futsal  zvijezde u svojim redovima…

Danas klub s druge strane Bikova živi životom stabilnog prvoligaša koji budućnost gradi na svojoj djeci. S druge strane, Makarani žele i sanjaju s pravom svoji prvi naslov koji im je prije nekoliko godina izmakao iz ruku. U svojim redovima imaju ponajbolje futsal čarobnjake na ovim prostorima poput Duje Bajruševića, Slovenca Igora Osredkara, Brazilca Eduarda… 

Njima će danas trenerski tandem Vrgorca, Ademi-Bebek koji su sjeli na vruću klupu “nebesko-plavih”, nakon odlaska Mladena Perice Štrle, suprotstaviti puni sastav, u kojem posebno valja izdvojiti kapetana Dušku Martinca, nekadašnjeg reprezentativca Dragana Stankovića i ubojitog pivota Sašu Subotića. Bit će to prava futsal poslastica. 

Makarani su odlično ušli u prvenstvu, donijeli su sva tri boda s vrućeg gostova nja iz Slavonskog Broda, dok je Vrgorac kući prosuo bodove protiv neugodnog Osijeka i sad se mora vaditi pod Bikovom.

- Znamo da Novo Vrijeme ima izuzetno kvalitetne pojedince koji mogu sami odlučiti utakmicu, no mislim da je naša prednost “duža” klupa. Vjerujem da će dvorana biti puna, doći će sigurno više od 100 naših navijača Kamenjara -kaže nam Vladimir Bebek, član stručnog stožera Vrgorca. 

Borislav Boćo Vuković, sportski direktor Novog Vremena, rođeni Vrgorčanin koji u Makarskoj živi već desetljećima, otkrio nam je zanimljiv detalj pred ovaj Bikovski derbi, od  posljednje četiri sezone, prve dvije su pripale Makaranima, a zadnje dvije Vrgorčanima.

- Mi smo prošle sezone igrali polufinale prvenstva, ove godine želimo otići korak dalje. U ovom susretu smo favoriti i očekujem da to potvrdimo na terenu. Svi igrači su na raspolaganju treneru Teu Strunji, osim Vedrana Kazazića. Ljubitelji futsala neće otići kući razočarani - smatra Vuković.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Ostalo