Sport Ostalo

dozlogrdila mu represija

Kontroverzni reper kupuje NFL: Želim ligu u kojoj svatko može protestirati, a da ga se ne demonizira!

dozlogrdila mu represija

Sean Combs, poznatiji kao P Diddy, jedan je od najpoznatijih izvođača današnjice. Kontroverzni Combs ponovno je uzburkao duhove najnovijom izjavom u kojoj je je najavio da želi kupiti NFL, profesionalnu ligu američku nogometa.

U posljednje vrijeme NFL je sve više u centru pozornosti i van Sjedinjenih Američkih Država zato što igrači, najviše tamnoputi, za vrijeme himne kleknu, protestirajući na taj način protiv represije. Sve je počelo još prošle sezone kada je, sada već bivši, igrač San Francisco 49ersa Colin Kaepernick kleknuo za vrijeme himne, a danas su razmjeri puno širi pa se klečanje na himnu proširilo čak i na druge sportove.

O ovim događanjima se oglasio čak i Fonald Trump koji je rekao da sve one koji ne poštuju himnu treba izbaciti iz lige, a potpredsjednik Mike Pence napustio je utakmicu jer su igrači Indianapolis Coltsa kleknuli prije izvođenja himne.

Combs je izjavio da želi kupiti ligu u kojoj će svi igrači biti slobodni da rade ono u što vjeruju:

- Uvijek sam sanjao da ću kupiti neku NFL momčad, a sada želim kupiti ligu da u njoj svatko može biti ono što je i da može protestirati za svoj narod bez da ga se demonizira.

 

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Ostalo