Sport Ostalo

u osvit prvenstva

Srpski stručnjak na klupi hrvatske reprezentacije podnio ostavku zbog seksualnog uznemiravanja igračice!

u osvit prvenstva

Samo dva dana prije odlaska na pripreme u Azerbajdžan, odakle se kreće za Europsko prvenstvo u Gruziju, ženska odbojkaška reprezentacija ostala je bez izbornika. Miroslav Aksentijević podnio je ostavku iz osobnih razloga, a Upravni odbor Hrvatskog odbojkaškog saveza jučer ju je i prihvatio. Prema riječima Ante Bakovića, predsjednika Hrvatskog odbojkaškog saveza, Miroslav Aksentijević ima problema sa srcem, piše Večernji list.

Ne javlja se na telefon

No to je samo službena verzija. Tako su u Savezu morali reći. Istina je drukčija, nešto se mnogo, mnogo ružnije dogodilo. Vjerujemo da se slučaj dogodio u trenutku slabosti. Naime, izbornik se jedne večeri pojavio u sobi jedne igračice. Možda je sve počelo bezazlenim razgovorom, a onda se razgovor pretvorio u nešto što se nikako nije smjelo dogoditi.

Izbornik je prešao granicu i dovoljan je bio jedan dodir rukom da dotična igračica doslovno poludi zbog tog čina. Toliko ju je to naljutilo da je odmah zvala roditelje. Nastala je prava uzbuna u hotelu. Suigračice su brzo sve saznale. Sve su ostale u šoku, nevjerici. Izbornik je vjerojatno brzo shvatio da je pogriješio, da je pretjerao, ali više se nije moglo natrag. Jasno, ovu priču nitko od sudionika nije želio potvrditi. Izbornik se ne javlja, kao ni spomenuta igračica. Razumljivo.

Pametnije je u ovom slučaju šutjeti. Službene priče drže se i igračice. Možda je tako i najbolje. Miroslav Aksentijević nije imao vrhunsku igračku karijeru, ali je kao trener bio kudikamo uspješniji. Bio je u stručnom stožeru srpske ženske reprezentacije, a 2007. godine došao je u Varaždin, gdje je s istoimenim klubom dvaput bio prvak Hrvatske prekinuvši dugogodišnju dominaciju zagrebačke Mladosti. Potom je bio izbornik hrvatske ženske reprezentacije s kojom je 2009. bio na Europskom prvenstvu u Poljskoj te godinu dana poslije na Svjetskom prvenstvu u Japanu, gdje smo u prvoj utakmici senzacionalno pobijedili Kubu. I sve vrijeme dok je bio trener u Hrvatskoj nikad nije imao nikakvih problema, barem ne ovakvih.

CIJELI TEKST PROČITAJTE OVDJE.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Ostalo