Sport Ostalo

objava za medije

Hrvatska od EU-a dobila 1,4 milijuna eura za sport

objava za medije

Na zadnjem sastanku radne skupine Vijeća EU za sport, Hrvatska i Središnji državni ured za šport su pohvaljeni zbog uspješnosti projekata koji su u 2017. dobili sredstva iz programa Erasmus + Sport.

U posljednje tri godine SDUŠ, a ranije Ministarstvo znanosti obrazovanja i sporta, organizira Info dan Erasmus+ Sport programa, a rast projekata koji dobivaju sredstva iz ovog programa najbolji je pokazatelj učinkovitosti. Ove godine potporu je dobilo 11 projekata iz Hrvatske u iznosu od 1.439.477,00 eura, što je znatan porast u odnosu na 2015. kad su potporu dobila tek dva, te 2016. kada je potporu dobilo osam projekata.

Sa 11 odobrenih projekata Hrvatska je treća u Europi, ispred nje su Italija sa 36 projekta, te Španjolska sa 15. 

Osim Info dana Erasmus+ Sport programa, SDUŠ provodi i druge projekte Europske komisije, a trenutačno nadolazeći je i Europski tjedan sporta koji će se održati od 23. do 30 rujna. Otvaranje je 23. rujna na Jarunu u 11 sati, a zatvaranje u Vukovaru, 30. rujna u 9 sati.

Na oba događanja prostori će se pretvoriti u športska sela s tematskim poljima u kojima će se promicati športske i tjelesne aktivnosti te zdrav život.

 

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Ostalo