Sport Ostalo

IN MEMORIAM

Napustio nas je Mirko Parčina, vrsni judaš i trener

IN MEMORIAM

Vijest o smrti Mirka Parčine potresla je kaštelansku sportsku javnost. Mirko je preminuo u 68. godini života, po osobnoj želji tiho je sahranjen u krugu obitelji.

Parčina je kao sportaš i sportski djelatnik značio i više i šire od samih kaštelanskih okvira, ali su Kaštela, odnosno njegov Sućurac, prva asocijacija na spomen Mirkova imena.

Bio je vrsni judaš, potom i trener. U svome Sućurcu osnovao je  judo klub tada pod imenom Željezara (1973.), današnji je to JK Dalmacijacement. Kao trener odgojio je generacije kaštelanskih judaša, bio je i tajnik i predsjednik kluba. Od 2006. godine nositelj je crnog pojasa, 6. DAN. Surađivao je i s drugim klubovima, bio cijenjen i voljen stručnjak i čovjek.

- Bio je vrhunski čovjek, odličan trener i psiholog.  Uvijek je davao dobre savjete, dobronamjerne – kazao je izbornik reprezentacije Tomislav Marijanović iz splitskog kluba Student kojega je vijest o smrti Mirka Parčine zatekla na pripremama u Nizozemskoj.

Parčina je bio važan čovjek kaštelanskog sporta, 1998. godine bio je jedan od osnivača tamošnje Zajednice sportskih udruga kojoj je bio na čelu punih 18 godina.

Mirko je prije svega bio sportaš, ali i posve zanimljiv čovjek širokog spektra talenata i zanimanja. Dio svoga života posvetio je i slikarstvu i kiparstvu. Pohađao je školu primijenjenih umjetnosti, svoje radove izlagao na brojnim izložbama, a 2008. godine održao i samostalnu izložbu...

Mirko Parčina, sportaš i umjetnik, Kaštelanin kojega nećemo zaboraviti.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Ostalo