Sport Ostalo

23. izdanje

Večeras finale Torcida kupa, a dodijelit će se i 'Hajdučko srce' za najborbenijeg igrača u protekloj sezoni

23. izdanje

Franco Jelovčić, Tihomir Novak, Josip Suton, Ivo Jukić, Duje Bajrušović, Renato Buzov, Marin Musinov, Slobodan Gudelj Velaga...

Kao da nabrajamo nekakvu “dream team” futsal momčad, a ustvari samo navodimo imena koja će večeras istrčati na teren uz Vukovarsku ulicu u Splitu u finalu 23. izdanja Torcida kupa koje je ove godine privuklo 133 momčadi.

S jedne strane, dakle, Jelovčić, Novak, Suton, Jukić, Bajrušović, zatim Ante Ćorluka, Saša Babić i Luka Perić u dresu Biberon Amarene, a s druge Buzov, Musinov, Gudelj Velaga, Mate Vuković, Ante i Dino Peša te Nikola Moro koji brane boje Hercegovca Visoko Potkrovlje. 

Kao da gledamo nekakav prvoligaški derbi, a ne “samo” finale tradicionalnog ljetnog turnira. Rosteri pršte od hrvatskih reprezentativaca, prekaljenih igrača s prvoligaškim iskustvom i lokalnih balunjera koji i te kako “pizaju”.

Bit će to pravi spektakl i poslastica za gledatelje koji će zasigurno opet napuniti tribine, kao svake godine. Torcida kup je Wimbledon među malonogometnim turnirima i ne treba ni govoriti o tome koliki ga je prestiž osvojiti i koliko će obje momčadi “gristi” do posljednjih sekundi.

Na putu do finala Biberon je najteži ispit imao u četvrtom kolu kad je sa 6:5 nakon penala izbacio Westfalen Gruž, a u polufinalu su Jelovčić, Suton i društvo bili bolji od Rico Taxija 6:2. Hercegovac je, pak, četvrto kolo, četvrtfinale i polufinale prošao na penale. U meču za finale nadjačali su Fast food Popay (3:2), branitelja naslova i najuspješniju momčad u povijesti natjecanja.

Na rasporedu je i finale veterana u kojem Mikrofon igra protiv momčadi Gogo i Toni. I tu će gledatelji imati što vidjeti, igraju legendarni Nikola Tomičić, Alen Delpont, Ivica Osibov, Hrvoje Vejić, Sandro Salacan, Luka Aničić, Duje Špalj... Možda imaju koju godinu i kilogram viška, ali klasa ostaje.

Uz finalne i susrete za treće mjesto u konkurencijama mladih i veterana, bit će odigran i revijalni susret između MNK Firule 1967 i Vatrogasaca, a dodijelit će se i nagrada “Hajdučko srce” za najborbenijeg igrača u protekloj sezoni.

Lani ta nagrada nije bila dodijeljena, a 2015. posebnu nagradu “Hajdučki potez” dobio je Hajduk zbog neizlaska na teren u derbiju protiv Dinama. Posljednji igrač kojemu je pripala čast osvajanja “Hajdučkog srca” bio je Mario Pašalić 2014. 


Večerašnji raspored, finale u 22.15

18.45: MNK Čistoća – Hajduk.hr (veterani, utakmica za 3. mjesto)
19.30: Fast food Popay – Rico Taxi (utakmica za 3. mjesto)
20.30: MNK Firule 1967 – Vatrogasci (revijalna utakmica)
21.15: Mikrofon – Gogo i Toni (veterani, finale)
22.05: Dodjela nagrade „Hajdučko srce“
22.15: Biberon Amarena – MNK Hercegovac Visoko Potkrovlje (finale)

 

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Ostalo