Sport Ostalo

NA TATAMIJU

Europske prvakinje predvode reprezentaciju na Svjetskom prvenstvu u Čileu

NA TATAMIJU

Pet hrvatskih judoka nastupit će na Svjetskom judo prvenstvu za kadete koje se od 9. do 13. kolovoza održava u Čileu. Među “putnicima” su i dvije aktualne europske prvakinje, Ana Viktorija Puljiz i Lara Cvjetko.

Najbolji svjetski kadeti okupit će se u Čileu, gdje će na Svjetskom judo prvenstvu tražiti put prema titulama najboljih i potvrdama ocjena o velikim potencijalima. Među 441 natjecatelja bit će i pet hrvatskih predstavnika, koje će voditi četiri hrvatska trenera (Crnov, Frlić, Novković i Semiz).

Ana Viktorija Puljiz (do 44 kg) i Lara Cvjetko (do 57 kg) u Čile odlaze kao najbolje europske judašice u svojoj kategoriji. Veliki uspjeh hrvatskog juda iz Litve tako će u Južnoj Americi dobiti priliku za nove čestitke. Uz njih, na čileanski tatami će izaći i Anđela Violić (do 70 kg), Helena Vuković (preko 70 kg) te Filip Miljević (preko 90 kg).

- Ne treba posebno isticati kako je na Svjetskom prvenstvu konkurencija iznimna i potrebna je kvalitetna mentalna priprema. Svih pet natjecatelja ima kvalitetu i potencijal da se uključi u borbu za medalje. Kako se radi o kadetskom uzrastu, normalno je da bude oscilacija, tako da ovisi dosta i o “danu” kako se zna reći - najavljuje izbornik muških reprezentacija, Dean Ilić te dodaje:

Nepotrebno je raditi pritisak i očekivati medalje, ali kvaliteta za dobre rezultate je tu.

U Čileu se u timskom dijelu natjecanja primjenjuje “olimpijski” model mješovitih ekipa, a Hrvatska ovog puta neće sudjelovati.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Ostalo