Sport Ostalo

najbolje od najboljeg

Torcida kup stigao do poluzavršnice, dođite gledati Carrilla, Kosa i Branca u akciji!

najbolje od najboljeg

U prvom ovogodišnjem poludinalnom susretu veterana sudar dvaju odličnih ekipa. MNK Čistoća je putem do poluzavršnice nadigrala i izbacila tradicionalno jakog Popaya, a u četvrtfinalu i ekipu iz Pirovca. Njihovi večerašnji protivnici, Mikrofon, osvajač Kupa iz 2014., do polufinala primio je samo jedan gol, a protivničke mreže je tresao čak 9 puta. Očekuje se tvrda utakmica koju bi mogao odlučiti trenutak inspiracije nekog pojedinca.

Nakon njih na teren izlazi Hajduk.hr protiv starih znanaca Torcida kupa, ekipe Gogo i Toni. Hajduk.hr je u turnir krenuo od drugog kola, i odmah na samom startu ljepotica! Veliki nogometni as Bjelanović prekrasnim volejem kupio je kartu za treće kolo, u kojem nakon šesteraca Hajduk.hr slavi prolaz u polufinale. Gogo i Toni u svojim redovima imaju dobro poznata imena s futsal terena koji svoje znanje nastavljaju pokazivati i u veteranskoj konkurenciji. Do polufinala nisu primili niti jedan jedini gol, ali ovaj put granitna obrana ima jako težak zadatak, jer Carrillo i društvo ne štede ni sebe ni protivnike i traže pobjedu za veliko finale.

Prvo polufinale mladih igrat će Biberon Amarena protiv Rico Taxija. Biberon je do polufinala došao s pola snage, ždrijeb ih je, čini se, pomazio i do sada nisu imali protivnika koji im se mogao suprostaviti i ozbiljnije ih ugroziti. Ipak do pobjede u finalu skupine su došli nakon šesteraca kada ih je Westfalen dobro namučio. Također i u ovaj susret ulaze kao favoriti, ali već smo se toliko puta uvjerili da favoriti na Torcida kupu često ne prolaze dalje. Pogotovo Biberon koji i na hladno puše jer ekipi sastavljenoj mahom od reprezentativaca, ovo je, vjerovali ili ne, najbolji rezultat na Kupu. Za protivnike imaju Rico Taxi, još jedno ugodno iznenađenje ovogodišnjeg turnira i pravi dokaz da se može ući u završnicu. Bez nekih zvučnih imena, ali s jako dobrom timskom igrom kroz cijeli turnir, stigli su do polufinala. Kao i njihovi protivnici, imaju četiri čiste pobjede i jedan prolazak u drami šesteraca. Zabili su 16 golova, a primili šest. Kako turnir odmiče, postaju sve jači i uigraniji.  

Drugog finalista dat će utakmica između Hercegovca i Popaya. Hercegovci iako slobodni u 1.kolu, imali su ždrijeb koji nije bio milostiv. Do polufinala su stigli na teži način. U drugom kolu su deklasirali protivnika, a odmah u trećem kolu su morali na osvajača iz 2015. godine, Torcidu Istok, kojoj su zabili četiri gola. I onda dvije drame, dva puta zaredom preko šesteraca dolaze do slavlja. Je li ovo konačno njihov turnir jer nakon niza pokušaja i oni su prvi put u polufinalu. Na drugoj strani je renomirani Popay, koji izgleda nekako najzrelije, i želi i sedmi put podignuti pehar "s ušima" te obraniti naslov što je do sada pošlo za rukom samo legendarnoj ekipi Omero CB Honey Bunny i to prije punih 15 godina. Popay je godinama ulazio u završnice bez neke velike pompe, izgledalo je kao da se provlače i onda bi Kup uzimali iz drugog plana. Ove godine, priča je drugačija, od početka su se postavili autoritativno, ciljano se osvježili s dva mlada igrača. Josip Juretić se je izvrsno uklopio u ovaj podmazani mehanizam. Bez nekakvih velikih problema su došli do same završnice. Danas ih čeka pojačana ekipa MNK Hercegovac Visoko potkrovlječije vitrine krase brojni pehari, ali (još) ne i onaj najvrijedniji kojem se toliko nadaju... 

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Ostalo