Sport Ostalo

odbojkaška fešta u 20:30

Kaštelanke imaju povijesnu priliku za prvu titulu: 'Ulazimo opušteno u finale'

odbojkaška fešta u 20:30

Nakon što muški dio odradi svoj dio posla, odbojkašku feštu u 20:30 zaokružit će odbojkašice Marine Kaštela koje također igraju prvi susret finala protiv suparnica iz Zagreba. Dakle, dvostruki dvoboj Kaštela i Zagreba za primat u hrvatskoj odbojci!

Za razliku od muškaraca, “marinke” još nemaju svoje ime u rubrici prvakinja države, no nikada nisu ni imale bolju šansu od ove! One također imaju fenomenalnu sezonu iza sebe, tek jedan poraz u cijelom prvenstvenom dijelu i to u posljednjem kolu protiv današnjih protivnica kad je ishod susreta ionako bio nebitan.

No, opet za razliku od muškaraca, “marinke” ove sezone već imaju dva osvojena trofeja pa bi eventualna titula prigodno zaokružila cijelu sliku i dala još jednu potvrdu da se i u ženskoj kaštelanskoj odbojci radi dobar posao.

Iako imaju povijesnu priliku za prvu titulu, iz kluba tvrde da nema nervoze ni pritiska pred ovu finalnu seriju.

- Mi moramo već itekako biti zadovoljni s ovom sezonom, uzeli smo dva trofeja i to je više nego dobar rezultat. Nemamo sada nikakvog pritiska ni od strane kluba ni sponzora ni medija ni tko zna koga, ulazimo opušteno u finale.

- Naravno, cilj nam je titula, ali mislim da je puno veći pritisak na našim protivnicama koje kao naš najveći klub moraju nekako opravdati ovu sezonu - rekao je trener kaštelanskih odbojkašica Milorad Krunić.

Sve igračice su na broju, ozljeda ni sličnih problema nemaju, a kako kažu, najviše se i nadaju tome da ih zdravlje posluži kroz ovu cijelu seriju koja bi mogla biti dosta duga.

- Teoretski je u igri dvadeset i pet setova, teško je išta prognozirati, no ne sigurno nikoga čudilo da se odigra svih pet susreta pa se zato nadamo da će nas prije svega poslužiti dobro zdravlje i sreća u izbjegavanju ozljeda. Imamo prednost domaćeg terena, međutim to bi eventualno moglo doći do izražaja ako serija dođe do pete utakmice, van nje je sve jedan uobičajen ritam.

- Puno više od toga se uzdamo u našu formu i dobru taktičku pripremu koja nije laka ako poznajemo širinu zagrebačke ekipe. Ipak, uzdamo se u svoju snagu i dat ćemo sve od sebe za prvu titulu - zaključuje Krunić. 

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Ostalo