Sport Ostalo

Šahovska senzacija iz Splita: Ivan Šarić svjetski prvak

Splićanin Ivan Šarić u Vijetnamu je postao svjetski prvak u konkurenciji dječaka do 18 godina! Vijest je senzacionalna kada se zna da su na prvenstvu nastupili svi najbolji mladi šahisti svijeta, no Ivan je na koncu s rezultatom 8 iz 11 zahvaljujući boljem drugom kriteriju od domaćeg šahista Nguyen Ngoc Truong Sona uzeo svjetsku titulu.

CROPIX

Nastavio je tako Šarić svoj veliki niz odličnih rezultata i naiavio kako od njea možemo i moramo očeklivati i velike seniorske stvari. Lani je, naime, Šarić postao europski prvak na natjecanju održanome u Šibeniku.

U šahu je od svoje pete godine zahvaljujući očevom entuzijazmu. Ipak, definitivno se zakačio za ovaj sport s devet godina.
- Bio sam tada drugi na Prvenstvu Hrvatske, što mi je donijelo put na Europsko prvenstvo u Grčku. Putovanje me privuklo - priznao nam je mladi šahist kada smo pričali s njime.

Posla je puno, šah je naporniji nego mnogi misle.
- Odigram oko 100 do 120 partija godišnje. Ako znate da se igra jedna partija dnevno, znači da sam oko trećinu godine na putu - izračunao je pedantni Šarić koji nastupa za riječku Liburniju, a na dvojnu registraciju igra i za kaštelanski klub Petar Sedlar Pepe.

p. smolčić

Hrvatskoj dvije titule

Dan prije je i naturalizirana estonsko - ruska Hrvatica Valentina Golubenko uzela svjetsku titulu do 18 godina. Hrvatska je u Vijetnamu blistala.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Ostalo