Sport Ostalo

iznimna postignuća i doprinos od osobitog značenja za razvoj sporta

Uručene najviše državne nagrade "Franjo Bučar", za životno djelo nagrađeni Jozo Alebić, Erna Hawelka Rađenović i Fredi Kramer

iznimna postignuća i doprinos od osobitog značenja za razvoj sporta

Foto: Ronald Goršić / CROPIX

U Ministarstvu znanosti, obrazovanja i sporta danas su uručene najviše državne nagrade na području sporta koje Republika Hrvatska dodjeljuje za iznimna postignuća i doprinos od osobitog značenja za razvoj sporta u Hrvatskoj.
Nagrada je nazvana po ocu našeg olimpizma Franji Bučaru, a dodjeljuje se za višegodišnje uspješno djelovanje u sportu, osvajanje olimpijske medalje, iznimno znanstveno, stručno i pedagoško ostvarenje ili sportsko dostignuće.

Nagradu za životno djelo ove godine dobili su: Jozo Alebić, Erna Hawelka Rađenović i Fredi Kramer, a 12 ravnopravnih godišnjih nagrada: Đurđica Bjedov Gabrilo, Nikša Dobud, Ivan Drviš, Josip Glasnović, Janko Goleš, Davorin Klobučar, Arno Longin, Zdravko Malić, Roko Mikelin Opara, Marijo Možnik, Sandro Sukno te Hrvatski veslački savez.

Dobitnici nagrade za životno djelo dobili su, osim povelja i zlatnih medalja s likom Franje Bučara, i novčani iznos od 50.000 kuna neto, dok su dobitnici godišnjih nagrada, uz povelje i medalje, nagrađeni i novčanim iznosom od 20.000 kuna neto.

Nagrade su uručili zamjenik ministra Saša Zelenika i predsjednik Odbora Igor Jukić.

(H)

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Ostalo