Sport Ostalo

kickboxing  

Nives Radić dvostruka europska prvakinja

kickboxing         

Nives Radić osvojila je zlatnu medalju u kickboxingu u disciplini full contact u kategoriji do 70 kilograma na Europskom prvenstvu koje se održava u Bukureštu.

To je ukupno šesta titula europske prvakinje za Nives Radić u različitim disciplinama. Ujedno, titula prvakinje Europe u full contanctu jedina je koja joj je nedostajala u bogatoj kolekciji.

Inače, Radić je u finalu EP-a u Bukureštu superiorno pobijedila Poljakinju Beatu Lesnik, jednoglasnim sudačkim rezultatom 3:0, s prednošću kod dva suca od šest bodova i kod jednog od sedam bodova. Spomenimo da je Poljakinja iz natjecanja izbacila aktualnu svjetsku prvakinju Gavrilovu.

Put do trona počeo s Rodicom

Nadalje, Radić je u prvom kolu pobijedila Rumunjku Iurecu Ligiu Rodicu. Nives je dominirala u sve tri runde te pobijedila sudačkim rezultatom 3:0.

U drugom kolu, odnosno polufinalnoj borbi, Nives je porazila Čehinju Luciju Milenkovu. Podsjetimo, Nives Radić je u ovoj godini uzela titulu prvakinje Hrvatske u olimpijskom boksu, te je odradila i svjetsko boksačko prvenstvo u Kini u svibnju, ali je zbog nedovoljnog vremena za pripreme izostala s kvalifikacija za Olimpijske igre, iako je u revijalnom meču u Rijeci svega mjesec dana iza toga porazila mađarsku reprezentativku koja je izborila nastup na OI.

Također, Nives je ove godine postala europska prvakinja u kickboxingu u disciplini low kick u turskoj Ankari. Vrsna šibenska sportašica postala je tako prva žena u povijesti koja je u istoj godini spojila titule u full-contactu i low kicku.

Krešimir Gulin

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Ostalo