StoryEditor
Ostalodugoročni planovi

Četvrti put u stoljetnoj povijesti: Tour de France 2021. kreće iz Bresta i imat će četiri etape po Bretagne

Piše Hina
10. kolovoza 2020. - 19:32
Marco Bertorello/AFP

Tour de France 2021. godine startat će u Brestu i imat će svoje prve četiri etape u francuskoj pokrajini Bretagne, objavio je u ponedjeljak direktor utrke Christian Prudhomme.

- Razgovarali smo s predstavnicima pokrajine Bretagne o moućnosti organiziranja te utrke sljedeće godine još od 2018. - kazao je Prudhomme.

- Prošle smo se jeseni dogovorili da Tour krene iz Bretagne ipak 2022. Ali pandemija je okrenula stvari.

Kopenhagen koji je trebao bidi domaćin starta Tour de Francea 2021. čekat će još godinu dana. Odgoda Olimpijskih igara u Tokiju za ljeto 2021. izazvala je promjene u datumima za Tour pa tako i mjesta početka utrke.

- Prije mjesec dana smo shvatili da biciklističke utrke na OI neće utjecati na datume Međunarodnog bicilističkog saveza (UCI) i onda je UCI pomaknuo Tour za tjedan dana. Gradonačelnik Kopenhagena nam je rekao da oni žele organizirati Tour ali da ne znaju hoće li uspjeti  zbog sigurnosnih i logističkih razloga, a i smještaj je upitan. Jedino rješenje u tom slučaju bilo je da start iz Kopenhagena bude pomaknut za godinu dana kasnije - pojasnio je Christian Prudhomme.

Start utrke po Francuskoj bit će u Brestu, četvrti put u stoljetnoj povijesti Toura. Taj je grad bio domaćin starta utrke već 1952., 1974. i 2008.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

20. rujan 2020 06:04