Ostalohumanitarni aspekt

CB Semafor osvojio jaki malonogometni turnir u Pločama, u finalu su 'razbili' protivnika

Piše Branko Kulidžan
7. kolovoz 2019. - 18:32

Pred prepunim tribinama Sportskog centra Močvara u prekrasnom ambijentu završeno je 12. izdanje humanitarnog malonogometnog turnira “KO TO MORE PLATIT - Ploče 2019” gdje je po drugi put od kada se igra ovaj turnir pobjednički pehar podigla momčad CB Semafor koja je u finalu bolja bila od CB Mare rezultatom 5:0.

Već na samom početku susreta, u 2. minuti, CB Semafor je došao u vodstvo te stvorio nervozu u protivničkim redovima. Istina bilo je prilika i s jedne i s druge strane ali sve što su promašili igrači CB Mare vratilo im se primljenim pogocima, tako da je rezultat na kraju potpuno zaslužen.

Tijek finalnog dijela vodili su Jurica Vukojević i Vedran Očašić te radijska i televizijska voditeljica Mirta Šurjak. 

U susretu za treće mjesto CB Kum je sa 4:1 bio bolji od Fast Food Asterix – Vališa.

Ove godine sudjelovalo je 24 momčadi (podijeljenih u osam skupina) koji su se dvadeset dana natjecali za pobjednički pehar.

Najviše uspjeha do sada je imao Caffe bar Tropicana koji je četiri puta osvajao turnir, a upravo su oni bili branitelji naslova. 

Turnir je specifičan i po tome što je humanitaran, naime organizator određeni financijski iznos donira udrugama koje se brinu za osobe s posebnim potrebama ili pojedincu kao potporu za nastavak liječenja. 

Turnir je ove godine bio prilično jak, zanimljiv za gledatelje, a neke utakmice su bile neizvjesne do zadnje sekunde. Momčad Hotel Nano koja je bila sastavljena od igrača malonogometnog prvoligaša Vrgorca, doprvaka Hrvatske, poraženi su u osmini finala, dok je iznenađenje bilo ispadanje prošlogodišnjeg pobjednika CB Tropicana. 

Za najboljeg igrača turnira proglašen je Dino Primorac iz pobjedničke momčadi koji je tako ponio trofej “Đani Vuković”, dok i najbolji vratar, Marijo Batinović, dolazi iz slavljeničkog sastava.

Najbolji strijelac turnira je Ivan Markić (CB Kum) s 10 postignutih pogodaka, a titulu najboljeg igrača do 20 godina ponio je Marko Musulin iz CB Semafor.

#KO TO MORE PLATIT - PLOčE 2019