StoryEditor
Ostalokarate

Brončana medalja sletjela u Split: mlada članica splitskog Sokola popela se na pobjedničko postolje u konkurenciji europskih mlađih seniorki

Piše R.R.
14. veljače 2020. - 22:18
Brončana članica splitskog Sokola Lea VukojaPrivatni album

Članica splitskog Sokola Lea Vukoja osvojila je brončanu medalju na 47. europskom prvenstvu u karateu za kadete, juniore i mlađe seniore održanom u Budimpešti. Vukoja je nastupala u konkurenciji mlađih seniorki u kategoriji do 68 kilograma i već u prvom kolu je naletjela na Norvežanku Anniku Saelid koja je bila bolja i slavila s 3:0. No kako je Saelid bila i prva favoritkinja ovog prvenstva, a to je dokazala i plasmanom u finale, te osvajanjem zlatnog odličja, omogućila je mladoj članici Sokola da težim putem kroz repesaž pokaže što može.

A mogla je puno, bez izgubljenog boda upisala je tri pobjede s bod-razlikom 16:0 protiv reprezentativki Španjolske, Armenije i na kraju za broncu protiv domaće karatašice. S ovom broncom Lea Vukoja je pokazala da je karatašica od koje se može puno očekivati i u seniorskoj konkurenciji u skoro vrijeme.

Na prvenstvu su nastupali i Laura Lisac me kadetkinjama i junior Aleksandar Kalabić među juniorima, oboje članovi Sokola. I oboje su poraženi u prvom kolu, ali nisu imali šansu kroz repasaž se izboriti za neku višu poziciju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

27. rujan 2020 00:39