Ostaloruše 'drva'

Brane veliku prednost iz prvog dvoboja: kuglači Mertojaka preko Srbije gazi prema četvrtfinalu Lige prvaka

Piše Vedran Babić
7. prosinac 2019. - 09:44

Kuglači splitskog Mertojaka danas u Beogradu protiv Partizana rješavaju pitanje prolaska u četvrtfinale Lige prvaka. U prvom susretu u kuglani na Poljudu Splićani su slavili 7:1 (3655:3452), što znači da im za prolaz igra sve osim poraza 8:0 ili 7:1 s razlikom većom od 203 srušena čunja. Ne bi trebalo biti problema, budući da je Mertojak prije tri tjedna pokazao da je kvalitetniji od prvaka Srbije, ali nema mjesta opuštanju. Traži se maksimalna ozbiljnost kako dvoboj ne bi otišao u neizvjesne vode. Meč počinje u 11 sati.

Ako Mertojak privede posao kraju u svoju korist, u četvrtfinalu ga čeka bolji iz dvoboja talijanskog Neumarkta i njemačkog Schwabsberga. U prvom susretu Neumarkt je slavio 5:3. Ne bi ni tu Mertojak bio bez šansi, dapače.

U prvenstvu Hrvatske Mertojak je iza Zaprešića, ne ide tu baš sve po planovima, ali zato se njegova europska priča odvija sjajno. Hrvoje Marinović i ekipa ove su jeseni obranili naslov pobjednika Europa kupa, a danas u Beogradu imaju priliku drugu godinu zaredom ući među osam najboljih u Ligi prvaka. Već bi to samo po sebi bio velik uspjeh koji bi splitskom sastavu pritom otvorio vrata plasmana i na Final Four. No, o tom potom. Prvo treba riješiti Partizan.

#KUGLANJE#MERTOJAK#LIGA PRVAKA