StoryEditor
OstaloPresuda

Braća Baggeley proglašena krivima zbog pokušaja krijumčarenja stotina kilograma kokaina: australskog olimpijca čeka dugodgodišnja zatvorska kazna

Piše PSD
3. travnja 2021. - 11:16

Australski olimpijac, poznati kajakaš Nathan Baggaley, i njegov brat Dru proglašeni su krivima zbog pokušaja krijumčarenja stotina kilograma kokaina vrijednog više od 150 milijuna dolara.

U nedjelu su uhvaćeni 2018. godine, a osuđeni su pred sam Uskrs 2021. te ih čeka dugogodišnja zatvorska kazna, moguće čak i doživotna.

Nathan Baggaley, koji je osvojio dvije srebrne medalje na Olimpijskim igrama u Ateni 2004. godine, izjasnio se pred sudom da nije kriv, baš kao i njegov brat, no porota u Brisbaneu, kako javlja kanal Nine, svejedno ih je osudila, i to nakon dvotjednoga suđenja, dok će sama dužina kazne biti naknadno objavljena.

Braća Baggaley uhićena su u ljeto 2018. nakon što je policija presrela njihov brod i snimila Drua i još jednog člana posade kako vrećice s kokainom bacaju u more.

U vrećicama je bilo više od 500 kilograma kokaina.

Nathan Baggaley nije u tom trenutku bio na brodu ali je priveden kao (su)organizator čitave krijumčarske operacije. Čitav niz dokaza, naime, ukazuje da je upravo on bio glavni pomagač svome bratu.

Braća Baggaley inače i u prošlosti su imala posla sa zakonom zbog preprodaje droge, a ovo je samo kruna njihove "karijere" i lako moguće, s obzirom na visinu kazne koju će dobiti, njihov posljednji posao. Što su veslali, veslali su.

item - id = 1088701
related id = 0 -> 1088554
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. rujan 2021 22:54