StoryEditor

Bolt u Londonu želi trčati štafetu 4x400 metara

Piše PSD.
12. studenog 2011. - 15:44
Ukoliko ću biti sasvim spreman i ukoliko će jamajčanska štafeta na 4x400 metara konkurirati za zlato, želim mjesto u postavi - izjavio je najbrži sprinter današnjice Usain Bolt.

Najava je to koja se odnosi na Olimpijske ige u Londonu idućeg ljeta. Dužu štafetnu utrku 25-godišnji atletičar iz Jamajke namjerava pridodati nastupima u trima svojim standardnim disciplinama: 100, 200 i 4x100 metara. Pokušat će time postati prvi atletičar s četirima olimpijskim zlatima od Carla Lewisa, kojem je to pošlo za rukom u Los Angelesu 1984. godine. Umjesto u štafeti 4x400 metara, Lewis je tada trima sprinterskim zlatima dodao ono u skoku u dalj. Treba također dodati, da su igre u Los Angelesu bojkotirali ruski sportaši.

- Ako mogu pomoći momcima da uzmu zlato na 1600 metara, želim nastupiti. Izrazio sam već želju treneru. Želim definitivno pokušati nadmašiti učinke iz Pekinga i Berlina, gdje sam osvajao po tri zlata. Mislim da ću biti u dobroj formi, a znam da se naši 400-metraši već sada ozbiljno i dobro pripremaju - dodao je svjetski rekorder na stotinu i dvije stotine metara.

Na ovogodišnjemu Svjetskom prvenstvu u Daeguu Bolt je zbog preuranjenog starta diskvalificiran iz utrke na stotinu metara. Briljirao je zato na 200 metara osvojivši jedinu pojedinačnu zlatnu medalju, dok je na 4x100 metara sa sunarodnjacima srušio svjetski rekord osvojivši drugo zlato.

Već sada je, istaknuo je, u intenzivnom treningu za 2012. godinu, koju je podredio nastupu na Olimpijskim igrama.

Na 400 metara njegov je najbolji rezultat 45.28, no njegov menadžer Ricky Simms ranije je izjavio da mu je izmjereno vrijeme od 43 sekunde u letećoj izmjeni tijekom štafetnog natjecanja na kojem je sudjelovao prije dvije godine.

Raspored atletskih natjecanja u Londonu trebao bi mu ići u prilog. Nakon finala na stotinu metara koje je na rasporedu petog kolovoza, trećeg dana atletskih natjecanja, imat će pauzu od četiri dana uoči nastupa na 200 metara i potencijalno dvaju štafetnih nastupa. Pravila mu dozvoljavaju da štafete trči samo u finalu.


TS
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

19. siječanj 2021 17:47