StoryEditorOCM
Ostalozvijezde aspire  

Bogatiji za medalje i prijateljstva

Piše PSD.
5. srpnja 2013. - 23:35

Visoka škola za sportski menadžment Aspira proslavila je jučer tri medalje koje su njihovi studenti osvojili na netom završenim Mediteranskim igrama u turskome Mersinu.

Dva odličja ponijele su jedriličarke, zlatna je Tina Mihelić u Laser Radialu, a srebrna Romana Župan u klasi 470. Srebro je osvojio i gimnastičar Marijo Možnik, i to na preči. Za trojac s odličjima u prostorijama Aspire u Splitu je organizirano druženje sa studentima te prigodni domjenak.

Osnivač i direktor Aspire Milivoj Jerkunica uspješnim je sportašima predao zahvalnice i dar (monografiju Splita), a oni su prenijeli dojmove iz Mersina.

- Svi hrvatski sportaši bili su u jednoj zgradi, bila je lijepa atmosfera. Sklopili smo puno prijateljstava. Išli smo zajedno navijati za vaterpoliste kad su igrali polufinale, možda smo im i pomogli jer su dobili tu utakmicu – ispričala je Tina. Predstavnik studenata Boris Vujević upitao ju je da li se udebljala koliko je trebala kako bi brod bio stabilniji, na što je ona odgovorila niječno. Jerkunica je pohvalio posebno Možnika, koji je došao iz Zagreba kako bi bio na druženju, a on je pričao o svom zanimljivom gimnastičkom putu.

- Gimnastiku sam počeo trenirati sa šest-sedam godina, bio sam nemirno dijete pa su me roditelji upisali da se smirim. Ni ja ni oni nismo imali ambiciju da budem najbolji na svijetu, ali prepoznat je moj talent, premda sam bio previsok za gimnastiku. Danas sa 183 centimetra sam jedan od najviših gimnastičara. Dogodi se kad, recimo, osvojim broncu da sam na postolju svejedno viši od pobjednika... - izazvao je smijeh okupljenih Možnik. Marijo je pri kraju studiranja na Aspiri, ostao mu je završni rad, Tini je ostalo šest ispita, a Romana je tek na početku. - Ja sam tu ‘friška’, vas dvoje ste to sve već prošli... - kratko je kazala Zadranka.

TONI BILIĆ

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
05. lipanj 2023 01:37