StoryEditorOCM
Ostalosvaki mjesec

Bogati sportski program pokraj Splita: tri plivačka maratona održat će se tijekom ljeta u Podstrani

Piše Sport SD
21. svibnja 2023. - 17:32

Sportska udruga "Nova generacija 7" iz Podstrane i ove se godine potrudila obogatiti sportsku ponudu u Podstrani tokom ljetnih mjeseci te će ponovno održati tri plivačka maratona. Natjecanja će biti raspoređena kroz tri ljetna mjeseca počevši od lipnja.

Prvi ovogodišnji plivački maraton u Podstrani bit će 3. Plivački maraton "Sveti Ante" koji se održava u Grbavcu 17. lipnja na plaži ispred restorana Jure. Cijelo događanje sastoji se od čak pet utrka od kojih je glavna utrka na 2500 m koja je ujedno i drugo kolo ovogodišnjeg Dalmatinskog kupa daljinskog plivanja koji započinje tjedan dana ranije utrkom na Baćinskim jezerima.

Kalendar plivačkih maratona Podstrana 2023.

17.6. Plivački maraton "Sveti Ante"

15.7. Plivački maraton "Podstrana - Ng7"

27.8. Plivački maraton "Kroz Podstranu - Memorijal hrvatskih branitelja Općine Podstrana"

Drugo natjecanje održati će se 15. srpnja u Mutograsu na plaži ispred Jedriličarskog kluba Podstrana, a riječ je o 6. Plivačkom maratonu "Podstrana - Ng7" koji ujedno i centralni događaj ljeta kada je riječ o natjecanjima u daljinskom plivanju u Podstrani. Ovo je natjecanje čija je glavna utrka dužine 7500 m uvrštena u kalendar Hrvatskog saveza daljinskog plivanja kao Prvenstvo Hrvatske te 3. kolo ACI CRO CUP RACE. Osim toga ova utrka je uvrštena u kalendar Plavalne zveze Slovenije kao Prvenstvo Slovenije na 7500 m za juniore. Osim utrke na 7500 m ovo događanje sadrži još pet različitih utrka tako da se svatko može okušati u plivanju na otvorenim vodama u Podstrani.

Posljednje, ali organizacijski najzahtjevnije natjecanje održati će se 27. kolovoza, a riječ je o Plivačkom maratonu "Kroz Podstranu - Memorijal hrvatskih branitelja Općine Podstrana" čija glavna utrka starta od Porta u Mutograsu, a završava na plaži Strožanac ispred Jedriličarskog kluba Strožanac. Ova utrka je 11. kolo Dalmatinskog kupa daljinskog plivanja, a uz nju u sklopu događaja održati će se još četiri manje utrke.

Iz Sportske udruge "Nova generacija 7" pozivaju stanovnike Općine Podstrana, ali i šire da im se pridruže u aktivnostima udruge bilo kao plivači ili kao volonteri u pripremi utrka.

Detaljnije informacije o plivačkim maratonima u Podstrani mogu se pronaći na web stranici i Facebook profilu udruge.

image
Sportska udruga ‘Nova generacija 7‘
image
Sportska udruga ‘Nova generacija 7‘
image
Sportska udruga ‘Nova generacija 7‘
image
Sportska udruga ‘Nova generacija 7‘
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 12:03