StoryEditor

Blankina 34. pobjeda u nizu skokom od 202 cm, povlači se do Pekinga

Piše PSD.
22. srpnja 2008. - 23:30

Na Grand Prix mitingu u Stockholmu, na kojem je prošle godine preskočila 207 centimetara čime je ostvarila rezultat karijere, Blanka Vlašić i ove je godine bila najbolja, ali s nešto manjom visinom. Večeras je za pobjedu preskočila 202 centimetra što joj je impresivna 34. pobjeda u nizu!

Propustila je Blanka početnih, sitnih 182 centimetra, pa zatim preskočila iz prve letvicu postavljenu na 187, 191, 195 i 198 centimetara. Na dva metra ostale su samo Blanka i Jelena Slesarenko, preostalih osam djevojaka ostalo je ispod letvice.

Splićanka je propustila spomenutu visinu dok je Ruskinja uspjela tek u trećem pokušaju. Već tada vidjelo se da će Slesarenko, koja je prije nekoliko dana na ruskom atletskom prvenstvu preskočila 203 centimetra, imati velikih problema s dva centimetra više.

U tri pokušaja rušila je letvicu na 202, dok je Blanka iz drugog pokušaja skočila u trijumf. Opet naša Blanka ostala sama na zaletištu. Letvica na 205 centimetara, u glavnim ulogama Blanka Vlašić, i trener Bojan Marinović pokraj zaletišta. Prvi put ništa, drugi put ništa i treću put ništa.

Joško Vlašić: Preskočit ćemo London

- Natjecanje je imalo jednu dramaturgiju i neizvjesnost. Blanka je propustila dva metra jer je bila vrlo samouvjerena na 198 centimetara čime je stavila teret na leđa Slesarenko, koja na koncu nije izdržala na 202. Još jedna pobjeda u nizu dostojna renomea Blanke.

To što je rušila letvicu na 205 je posljedica umora i emocionalnog pražnjenja zbog učestalih putovanja. Mnogo je skokova na velikim visinama imala u sezoni i to je posve normalno - kazao nam je nakon još jedne Blankine pobjede Joško Vlašić.

U subotu je na rasporedu London?
- Preskočit ćemo London jer u ponedjeljak krećemo s dvotjednim programom pred OI. Ne bi htjeli da se izgubi oštrina - otkrio je planove Vlašić.

JOSIP SMOLIĆ

#BLANKAVLAŠIĆ

Izdvojeno

06. srpanj 2020 12:58