StoryEditor
Ostalo dvoboj najboljih svjetskih atletičara i atletičarki nastavlja se u petak petim mitingom zlatne lige (19.45, HTV2)

Blanka Vlašić uzvraća udarac Hellebaut

Piše PSD.
28. kolovoza 2008. - 19:04

Od srebrne subote prošle je nekoliko dana. Blanka Vlašić već se vratila u Split, odradila je sva potrebna slavlja, čovjek bi pomislio da slijedi zasluženi odmor. E, pa i nije baš tako.

Unatoč velebnom izdanju na Olimpijskim igrama, atletska karavana ne staje, naprotiv, ide dalje prema svojoj kulminaciji. Odrađena su četiri od šest mitinga Zlatne lige, a gdje je tu i veliko finale Svjetskoga toura u Stuttgartu?

Istinski ljubitelji “kraljice sportova“ imat će razloga ostati uz televiziju. Ili internet.Sjetimo li se prošle godine i Svjetskoga prvenstva u Osaki, vidjet ćemo da je taj “nezgodni“ Zürich bio netom poslije povratka s Dalekog Istoka.

Slično, u biti skoro identično je i ovaj put. Opet se radi o Dalekom istoku, 20-ak sati putovanja, nekoliko dana u Splitu, pa potom na peti iz serije zlatnih mitinga.

Zadnji put je slavila u Japanu, pa je to ponovila u Švicarskoj, za ne falit’ je napadala i svjetski rekord, hoće li se to ponoviti i ove godine? Ovoga ljeta situacija je, međutim, drugačija.

U Pekingu je Splićanka odlično skakala, ali je Belgijka Tia Hellebaut s(p)retnim spletom oklonosti odnijela zlato ispred nosa svjetske prvakinje.

- Situacija je slična kao i prošle godine. Nema straha da će mi forma pasti. Kada se jednom ustali ne ruši se tako lako. Naposlijetku i prošle godine sam pokazala kako niti dugo putovanje, niti manje odmora ne mogu toliko porušiti stanje u kojem se nalazim. A, pored toga, mogu kazati da sam barem malo bolja nego onda - kazat će Blanka.

Pred njom je teška zadaća, s jedne strane treba početi opet obnavljati pobjednički niz koji je stao na 34 pobjede. Pored toga, pred nju će izaći većina finalistkinja iz Pekinga željne popravnog ispita.

Ana Čičerova, Jelena Slesarenko, Ariane Friedrich, Ruth Beitia, čak će doći i olimpijska pobjednica Tia Hellebaut.

Jelimože Pamela?

U 19.45 sati počinje možda “najzeznutija“ Blankina bitka ove godine budući da ju je borba u Ptičjem gnijezdu poprilično psihički iscprila, a uz to je ostalim visašicama stavila “bubu“ u glavu kako nije ni ona pala s neba.

- Weltklase u Zürichu uvijek je bio najveći miting. Jedino on može nanovo privući pažnju nakon Olimpijskih igara. Atletičar se tamo osjeća povlaštenim bićem i svaka molekula svakoga gledatelja gura ga više, brže dalje - raspoložen je u najavi ciriškoga mitinga bio Joško Vlašić, Blankin otac i trener, koji kao posebnu poslasticu najavljuje žestoku konkurenciju.

- Popis skakačica je jak, vrlo jak, sve natjecateljice, osim Grkinje Antonije Stergiou, imaju velike rezultate na velikim natjecanjima - o zajamčenom spektaklu prozborio je Vlašić.

Podsjetimo, Blanku još samo dvije pobjede dijele od jackpota, jednako kao i kenijsku osamstometrašicu Pamelu Jelimo.

Milijun dolara dijelit će se (ili će pak nekome u cijelosti pripasti) 5. rujna u Bruxellesu, na posljednjem mitingu Zlatne lige.

vlado ozretić

Desetka

Tia Hellebaut

Ruth Beitia 

Ana Čičerova 

Emma Green 

Chount Howard 

Vita Palamar 

Ariane Friedrich 

Jelena Slesarenko 

Antonia Stergiou 

Blanka Vlašić

#BLANKAVLAŠIĆ

Izdvojeno

07. srpanj 2020 05:58