StoryEditor
OstaloStockholm

Blanka Vlašić: U Švedskoj sam kao kod kuće

Piše PSD.
22. srpnja 2008. - 13:26

Četiri od šest... Još samo dva mitinga Zlatne lige i Blanka Vlašić će ući u povijest kao prva Hrvatica koja je sudjelovala u podjeli ili u cijelosti osvojila “zlatni” milijun dolara. No, mitinzi ZL su zasad iza svjetske prvakinje u skoku u vis. Danas je očekuje možda jedno od najdražih natjecanja - Super Grand Prix miting u švedskom Stockholmu. No, prvo maleni pogled unazad...

- Osjećam veliko olakšanje što sam sada mirna sve do završetka Olimpijskih igara glede zlatnog jackpota. Ostala dva mitinga Zlatne lige, ona u Bruxellesu i Zürichu mi možda i najviše odgovaraju, iako bi ovaj drugi mogao biti škakljiv jer se održava neposredno nakon Igara, ali imam iskustva s tim još od prošle godine - kazala je Blanka, te je nadodala:
- Drago mi je što sam pobijedila na prva četiri bez da sam osjećala nekakav nepotreban pritisak.

PP_ATLETIKA7-150508
Svjetska prvakinja u Stockholmu očekuje preskok u razini 203 centimetra / CROPIX
Podloga u Parizu je prema vašim riječima bila kao beton, a poznato je kako vam ona u Stockholmu odgovara.
- Veselim se povratku na “mjesto zločina”, ali sam svjesna da stvari ne moraju ispasti sjajno kao prošle godine. Pariz mi je zadao dosta muke i još osjećam umor, ali odmaram se koliko mogu i mislim kako su mi ova četiri dana bila dovoljna za oporavak.

Prošle godine ste u Stockholmu preskočili preko 207 centimetara postaviviši time novi hrvatski rekord, nadate li se sličnom uspjehu i ovoga puta?
- Kao što sam rekla, znam da me očekuju odlični uvjeti, ako vrijeme posluži, ali ne mogu garantirati reprizu od lani. Dat ću sve od sebe da iskoristim ‘dobar duh natjecanja’, a rezultat od lani će me samo dodatno motivirati da skočim što više i što bolje - pojasnila je Splićanka koja nakon nastupa u Švedskoj leti za Split gdje će biti dva dana, pa onda put Londona.

- Za London imam direktan popodnevni let 25. srpnja, pa ću trening tonizacije odraditi kod kuće. To mi je uvijek bolja solucija, a i ta dva dana doma nisu “za bacit”. Ako i budem malo umorna, opet ću znati da mi je to zadnji napor prije Olimpijskih igara, te ću dati sve od sebe da to odradim kako treba.

U Švedskoj vas opet čeka Jelena Slesarenko koja izgleda nije našla lijek za boljku pod nazivom Blanka i njene pobjede...
- Drago mi je da ona dolazi. To će učiniti natjecanje zanimljivijim, a mene pogurati da budem još bolja.

Otac vam je izjavio kako bi smo mogli u Švedskoj očekivati visine od 203, 204, 205 centimetara i to najviše zbog toga jer vas one zadovoljavaju, ono što su nekoć bila dva metra, danas je 203 centimetra.
- Nadam se boljim skokovima nego u Rimu i Parizu. Tamo su mi se poklopile nesretne okolnosti i sigurno ću tražiti skok koji je u skladu s mojim trenutačnim prosjekom - izjavila je za kraj Blanka.

‘Slesi’ i Čičerova preko 203

Ruske visašice Jelena Slesarenko i Blankina prijateljica Ana Čičerova pokazale su kako im forma raste uoči Olimpijskih igara ostvarivši svoje najbolje rezultate sezone s preskočena 2.03 metra na ruskom atletskom prvenstvu. Spomenimo samo kako je to bio presjek Blankinih skokova na otvorenom ove sezone.


 

#BLANKAVLAŠIĆ

Izdvojeno

09. srpanj 2020 19:52