StoryEditor

Blanka Vlašić u Ostravi letjela preko 205 cm

Piše PSD.
12. lipnja 2008. - 22:42

Poput perpetuum mobila (stroja koji ne staje) Blanka Vlašić reda pobjedu za pobjedom. Više i nije upitna njena dominacija pitanje je samo koliko će preskočiti i hoće li pasti više taj svjetski rekord. I ovoga puta je bilo blizu.

Letiiiiiii / afp
Mjesto radnje - Češka, Ostrava. Blanka je i tamo slavila preskočivši fantastičnih 205 centimetara i to iz prvog pokušaja! No, da ne bi sve stalo na toma Blanka je odlučila opet malo “protresti gaće” - “djedici” svjetskom rekordu. Letvica je opet bila postavljena na 210 centimetara kao i u Oslu. Tri pokušaja strepio je najbolji rezultat svijeta u vlasništvu Stefke Kostadinove (209 centimetara), ali je i ovaj put izvukao živu glavu. Ovaj put...

U Ostravi Blanka je upisala jubilarni deseti napad na svjetski rekord na otvorenom. Unatoč odličnim pokušajima, on je ostao neoboren, no njegovo vrijeme će doći, uvjereni smo u to. Bilo je jučer predvečer lijepo biti Hrvatom. Pored sjajne Blankine pobjede i hrvatska reprezentacija je slavila protiv Njemačke, kao da se malo Splićankine nepobjedivosti “ogrebalo” i o “vatrene”. Neka se tako nastavi sve do finala.

Nova dva svjetska rekorda

Sjajnoj atmosferi na Grand Prix mitingu u Ostravi doprinjela su i dva svjetska rekorda. Kubanac Dayron Robles ostvario je novo najbrže vrijeme u svijetu na 110 metara s preponama. “Skinuo” je Kineza Liu Xinaga, a novo najbolje vrijeme iznosi 12.87 sekundi.

Miting je otvorio još jedan najbolji rezultat u svijetu. Na sat vremena trčanja Tire Tune iz Etipoije istrčala je 18,517 metara, 177 metara više od prijašnjeg rekorda.

vlado ozretić

Izdvojeno

11. kolovoz 2020 15:20