StoryEditor

Blanka Vlašić: Triba mi vrimena da zaboravin koliko sam bila blizu (VIDEO)

Piše PSD.
25. kolovoza 2008. - 17:49

Pedesetak putnika i turista u Splitskoj zračnoj luci u čudu je gledalo svu silu fotoreportera i novinara okupljenu oko Međunarodnog izlaza, tek su dolaskom Blanke Vlašić, s rukama punim cvijeća, shvatili što se zbiva i pljeskom dočekali splitsku heroinu.
S medaljom oko vrata i osmjehom na usnama, umorna od puta, spremno je sjela pred pripadnike sedme sile i uhvatila se u koštac s pitanjima.

- Nije mi se dogodilo zlato, već druga najbolja mogućnost, nisam otišla pognute glave, nemam loših uspomena i ovo mi je pouka, još jedna stepenica na putu prema, nadam se, velikim stvarima, rekla je Blanka, potvrđujući kako joj se emocije još uvijek nisu slegle, a nije se još uvijek dobro ni naspavala.

- Triba mi vrimena da zaboravin koliko san blizu bila, ali ne zamaram se pitanjima «što bi bilo kad bi bilo», i dalje je hladne glave «srebrna» atletičarka.

Za Zurich je, veli spremna, jer «forma je tu, neće nigdi uteć», motivacije ima, a sada će, kaže, odmoriti par dana, kako emocije dodatno ne bi uzele danak.

Peking ju je emocijonalno izmorio, a u Švicarskoj će učiniti ono što može.
O svojem nam je «zlatnom» srebru rekla kako je veseli način na koji je osvojila olimpijsku medalju, jer je skočila svoj rezultat, atletika je, veli njen posao, pa nije željela komentirati svoju suparnicu, zlatnu Tiu Hellebaut niti njenu strategiju niti njen put do medalje.

- Možda je ovo bilo najveće finale u povijesti, iza mene je težak olimpijski ciklus, završen, vjerujem, na lijepš način, kazuje dalje Blanka, dodajući kako je preživjela četriri godine sačuvana od ozljeda s tim da je posljednje dvije u samom svjetskom vrhu, to drži svojim najvećim uspjehom.

Na pitanje o udaji prije Londona samo je s osmjehom kazala kako se to definitivno neće dogoditi.

Joško se Vlašić također osvrnuo na kćerin uspjeh rekavši kako je Blankino srebro za njega zlatno, jer je osvojeno u pravoj sportskoj maniri, «fighterski» kako je rekao, a Blanka je dala sve od sebe, dostojanstveno predstavljavši Hrvatsku.

- Pred Olimpijadu su se mnogi novi ljudi u atletici pojavljivali, a mnogi favoriti ispadali, no Blanka je ostala dosljedna sebi, rekao je Vlašić.

Izaslanstvo grada Splita i Županije Splitsko-dalmatinske osim cvijeća zlatno-srebrnoj Blanki je prenijelo pozdrave i čestitke od Marija Ančića i premijera Ive Sanadera, obećavši ulaganja u Blanku.

Preostaje nam da vidimo, a u srijedu, oko 20 sati, na splitskoj Rivi će Blanka biti dočekana kako joj i dolikuje – kao zlatna kraljica majke svih sportova.

Milena Budimir/EPEHA

Izdvojeno

11. srpanj 2020 10:20