StoryEditor

Blanka Vlašić preskočila u novu pobjedu

Piše PSD.
19. srpnja 2008. - 01:32

Najbolja hrvatska sportašica, svjetska prvakinja u skoku uvis Blanka Vlašić nastavila je svoj niz pobjeda, do 33. uspjeha zaredom stigla na četvrtom ovogodišnjem mitingu iz serije "Zlatne lige" održanom u Parizu.

Vlašić je pobjedu osigurala već s preskočenih 1.97 metara iz prvog pokušaja, jer su njezine najbliže suparnice, Njemica Ariane Friedrich i Belgijanka Tia Hellebaut, tu visinu preskočile iz drugog, odnosno trećeg pokušaja, a potom po tri puta rušile letvicu na 1.99 m.

Nakon osigurane pobjede, Vlašić je podignula letvicu na 2.01 metara koju je uspjela svladati iz trećeg pokušaja, te nastaviti niz da u svakom svom nastupu u 2008. godini preskače dva metra. Nažalost, nije uspjela preskočiti 2.05 m, što bi bio novi rekord mitinga, pa je taj rekord ostao na 2.02 kojega je Vlašić postavila lani.

Ovom pobjedom Vlašić je ostala u igri za "jack pot" od milijun dolara zajedno s Kenijkom Pamelom Jelimo koja je u Parizu pobijedila u utrci na 800 metara s novim svjetskim juniorskim rekordom od 1:54.97 minuta.

Za osvajanje ili podjelu milijunskog "jack pota" Vlašić i Jelimo moraju pobijediti na još dva mitinga, 29. kolovoza u Zurichu, te 5. rujna u Bruxellesu.

Izdvojeno

08. srpanj 2020 10:41