StoryEditor

Blanka Vlašić pobijedila u Dohi sa preskočenih 203 cm

Piše PSD.
9. svibnja 2008. - 21:23

Samo četiri skoka trebala su Blanki Vlašić da na prvom mitingu sezone na otvorenom odnese pobjedu. Na Super Grandprix mitingu u Dohi, Splićanka je preskočila 203 centimetara iz prvog pokušaja, samo 10 milimetara niže od prošlogodišnjeg otvaranja sezone natjecanja pod nebeskom kapom, no i više nego dovoljno za pobjedu budući da je drugoplasirana Ruskinja Ana Čičerova preskočila 196 centimetara.

Zanimljivo je da je Blanka sinoćnje tople večeri u Kataru počela preskakati tek na 191 centimetara potom je išla preko 194, a propuštala je 198 i dva metra.
Bila blizu i na 205

Upisala je svjetska prvakinja i tri vrijedna pokušaja na 205 centimetara, čime bi postavila novi rekord mitinga, no nije išlo.

- Joooj - jasno se moglo čuti iz usta najbolje hrvatske atletičarke nakon zadnjeg pokušaja. Mikrofon je bio tik uz strunjaču te je sasvim jasno mogao prenijeti Blankino razočaranje neostvarenom visinom.

Svejedno je sa preskočenih 203 izbila na čelo najboljih ovosezonskih rezultata, da ne kažemo kako je nastavila sada još blistaviji niz pobjeda koji je se popeo na njih 23, a činjenica da je išla “debelo” iznad dva metra više i nije novost, toliko je postala superiorna u odnosu na konkurenciju...

Ništa joj nisu mogle ni Španjolka Ruth Beitia, srebrna sa Svjetskog dvoranskog prvenstva u Valenciji, kao ni već spomenuta Čičerova, nakon svojih nastupa su jedino mogle bodriti Blanku, naravno ukoliko su za to bile raspoložene. 

Španjolka je malo podbacila, bila je tek četvrta sa skromnih 191, dok je bolja od nje bila Kazahstanka Marina Aitova. Ona je išla preko 194 centimetara.

Dobra najava za  ASK-ov
miting 15. svibnja

Općenito gledajući, Blanka je sjajno otvorila sezonu, ne smijemo dopustiti da nas njeni dosadašnji rezultati razmaze, preskočenih 203 centimetara su debelo vodeći u svijetu, a kako je i sama najavila prije odlaska u Katar, natjecanje je odradila de facto iz punog treninga, prostora za visinu dakle ima.

Sljedeći nastup svjetska prvakinja u skoku u vis imat će u svom Splitu 15. svibnja na ASK-ovom međunarodnom mitingu.

 

v. ozretić

#BLANKAVLAŠIĆ

Izdvojeno

06. srpanj 2020 05:35