StoryEditor

Blanka Vlašić odletjela u Moskvu po novu pobjedu

Piše PSD.
14. lipnja 2008. - 13:12

Prohladno je bilo u Češkoj... Prohladno, no ne i kišovito. Dovoljno da Blanka Vlašić opet ostvari još jednu pobjedu, 27. u nizu. Strahovala je svjetska prvakinja za vremenske prilike, kiša joj nikako ne odgovara, no unatoč svim prognozama, kao da su dobre vibracije stadiona u Ostravi prepunog zaljubljenika u atletiku stvorile “kišobran” koji nije dopuštao kapljicama s neba pokvariti idealnu večer “kraljice sportova”.

Blanka je i u Češkoj opet podigla letvicu svojih nastupa. Točnije podigla ju je za 60 milimetara, budući da je iz prvog pokušaja preskočila pobjedničku visinu od 205 centimetara čime je ostvarila novi najbolji rezultat ove sezone u svijetu (dosad je to bilo 204), a i upisala je jubilarni deseti napad na svjetski rekord.

Pobjednički ples Blanke Vlašić / reuters
- Još osjećam posljedice intenzivnih treninga tijekom priprema, a i zadnji trening napravljen u ponedjeljak u Splitu bio je poprilično stresan. Zadovoljna sam kontrolom izvedbe skokova na nižim visinama - kazala je Blanka nakon natjecanja.

- Posebno je bio sjajan preskok preko 202 centimetara, malo lošiji je bio onaj na 205, no upisala sam bolje napade na svjetski rekord nego u Oslu. Splićanka je i ovoga puta deklasirala konkurenciju. Rijetko se može dogoditi da se na natjecanju poput Grand Prixa može dogoditi da jedna visašica za čak 13 (!) centimetara pobijedi drugoplasiranu.

Upravo to se dogodilo u Češkoj gdje je drugoplasirana Jekaterina Savčenko preskočila 192 centimetara, visinu koju je Blanka lako preskočila u “gegama”. Ovo je treći Blankin trijumf u Ostravi, tako da se na jednoj polici u njenom stanu nalaze i tri para kristalnih sprinterica otpočenih zlatom koje dobivaju pobjednici natjecanja. Naravno, pao je i rekord mitinga od 201 centimetara koji je od 2003. godine bio u vlasništvu sada umirovljene Šveđanke Kajse Bergqvist.

Blanka je već jučer poletjela za Moskvu (čeka ju Jelena Slesarenko) gdje će u nedjelju u 16.05 sati po našem vremenu nastupiti na Znamensky Memorijalu.

vlado ozretić

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

23. rujan 2020 07:57