StoryEditor
Ostalopreko 201 cm

Blanka u Splitu ostvarila 24. pobjedu u nizu (FOTOGALERIJA)

Piše PSD.
15. svibnja 2008. - 23:09

Blanka Vlašić ostvarila je 24. pobjedu u nizu i to u svom Splitu. Preskočila je 201 centimetara iz prvog pokušaja, a malo je nedostajalo da preleti i preko 204 cm što bi bilo najviše što je preskočila u svom rodnom gradu.

Međunarodni atletski miting 'pomazilo’ je skoro pa i idilično vrijeme, jedino je blagi vjetar malo smetao sprinterima i bacačima koplja, no Ivana Brkljačić s njime nije imala problema. Očekivano je ostvarila pobjedu u kladivu s hicem od 73,30 metara.

Time je ujedno i poboljšala rekord mitinga za pet centimetara kojeg je postavila prošle godine. Pobjednički hitac došao je u četvrtoj seriji dok je Ivanino kladivo čak četiri puta završavalo u zaštitnoj mreži bacališta.

- Zadovoljna sam, kako ne bih bila, zna se dogoditi da mi svi hici završe u mreži, ha, ha, ha. Drago mi je što sam ostvarila odličan rezultat unatoč lošoj tehnici. Mnogo sam griješila, no ipak sam uspjela poboljšati rekord mitinga, što mi pokazuje da sam u dobroj formi - izjavila je Ivana nakon natjecanja.

Najbolja hrvatska kladivašica trebala je nastupiti na Zimskom bacačkom kupu koji se održavao u gradu podno Marjana, ali je bila spriječena zbog bolesti.
- Strašno mi je žao što nisam nastupila na Kupu, planirala sam, no uhvatila me viroza. Svaki put rado dođem u Split.

Drugo mjesto u bacanju kladiva ostvarila je Splićanka Sanja Gavrilović, čije je kladivo u četvrtoj seriji sletjelo na 64,35 metara.

vlado ozretić

Blanka: Nedostajalo mi je motivacije

Blanka Vlašić i dalje reda pobjede. Jučer je u njenom Splitu upisala čak 24. na svoj sportski konto. Iako nije imala opasnu konkurenciju, najboljoj hrvatskoj sportašici pošlo je za rukom preskočiti 201 centimetar, a malo je nedostajalo za ide i preko 204. Da je to učinila, Blanka bi letjela najviše dosad u gradu pod Marjanom, ovako je izjednačila rekord kojeg je držala od veljače kada je na Gripama, u dvorani preskočila jednako visoko.

Kada smo kod rekorda, valja spomenuti kako je svjetska prvakinja u visu oborila i rekord mitinga. Dosadašnjih dva metra je naravno, također bilo u njenom vlasništvu.
- Super je osjećaj skakati ispred svoje publike. Iako je bilo dosta teško natjecati se. Bila sam sama, nedostajalo je više motivacije. Zato sam sve doživjela kao jači trening - kazala je Blanka nakon natjecanja gdje je drugo mjesto zauzela Srpkinja Dunja Spajić sa preskočenih 180 centimetara.

Krenula je preskakati na visini od 185, nakon čega su lakoćom “pale” i visine od 190, 195 i 201. Prvo je išla preko 203 u Dohi, zatim je za centimetar više išla iznad dva metra u Splitu...
- Zadovoljna sam početkom sezone na otvorenom. Očekuju me velike stvari.

Na prvom neuspješnom pokušaju jasno se mogao čuti Blankin uzvik: Ništa mi podloga ne daje!!”, što je kasnije i pojasnila.
- Uvijek mi je podloga u Parku mladeži bila problem. Premekana je, više je za trening nego za natjecanje. Doslovno me progutala. Tek mi je zadnji pokušaj na 204 izgledao u redu, iako sam se odrazila preblizu letvice.

Prvi miting Zlatne Lige, onaj u Berlinu je tek za dva tjedna.
- Očekuju me žestoki treninzi u tom razdoblju - dovršila je najbolja hrvatska sportašica.

#BLANKAVLAŠIĆ#IVANABRKLJAČIĆ

Izdvojeno

04. srpanj 2020 01:48