StoryEditor
OstaloPovratak u rodni grad nakon još jednog uspjeha

Blanka: Nema slavlja, danas sam već na Marjanu

Piše PSD.
11. ožujka 2008. - 19:03
Nije to bilo samo doći tamo i uzeti zlato, trebalo je odraditi dva dana. Hvala svima koji su su bili uz mene kada je trebalo, a ne mislim samo na sportske stvari, nego na ostale aspekte života, rekla je Blanka

Emotivan susret kćeri i majke na splitskom aerodromu
Mario Todorić / CROPIX
Naša kraljica visina s preskočena 203 cm i zlatom oko vrata sa Svjetskog dvoranskog prvenstva u Valenciji prizemljila se sinoć u Zračnu luku Split. Kao i uvijek, Blanku su dočekali prijatelji, predstavnici Grada i obitelj.

- Hvala svima, hvala prijateljima koji su odigrali veliku ulogu u ovome, koji su bili uz mene kad mi je trebalo, ne mislim na sportske stvari, nego na ostale aspekte života.

 Rekli ste da idete po zlatnu medalju?

- Svi drugi su to govorili, ali ja nisam. Bila sam svjesna da sam favorit. Nije to bilo samo doći tamo i uzeti zlato. Trebalo se natjecati dva dana i sve to odraditi. Bilo je drugačije nego u Osaki, bar zato što se natjecalo dva dana, ali podjednako teško.

 Je li Vam ova medalja draža od Osake?

- Osaka je posebna. Svaka medalja ima svoje značenje, kao što majka podjednako voli svako svoje dijete, tako i ja volim sve svoje medalje.

Na 209 cm tri puta ste rušili, ali ostali ste sami i sve oči su bile uprte u Vas?

- Bilo je dosta zanimljivo, pogotovo jer nije bilo drugih natjecatelja pa mi nitko nije ‘smetao’. Iako mi je žao, kad je svirala hrvatska himna, nije bilo mnogo ljudi - kazala je Blanka te dodala kako odmora nema, već danas će odraditi trening na Marjanu, nakon čega će uslijediti relaksirajuća masaža i posjet frizeru.

Je li Vam žao što je dvoranska sezona tako proletjela?

- Veselim se ovom razdoblju kad ću više trenirati na otvorenome i kad dolaze natjecanja koja nisu gusto raspoređena - rekla je Blanka, koja ove sezone u sedam natjecanja broji sedam pobjeda.

Mi se samo nadamo da ćemo Blanku dočekati što prije s novim zlatom oko vrata. Blanku su na aerodromu dočekali poglavar za sport Grada Splita Ivan Veštić i dogradonačelnik Jozo Balić, koji su joj zahvalili na onome što nam svih ovih godina pruža. Možda je najbolje to kazao predsjednik ASK-a Boris Poljak:

- Hvala Blanka, hvala Venera (Blankina mama), hvala Joško, hvala Bojane (trener).

Propusti

Sve ovo izgleda kao da je Blanka pokorila svijet, ali nije bilo lako, bilo je enormno teško. U natjecanju je bilo niz propusta, od boja podloge koje su se prelijevale crveno, crno i plavo, pa do okomitih linija koje je trebalo pretrčati, rekao je Blankin otac i trener Joško Vlašić.

 

#BLANKAVLASIC

Izdvojeno

09. srpanj 2020 09:29