StoryEditor
Ostaloblankina zlatna pegula

Blanka: Ajme, turski fotograf mi je razbija medalju!

Piše PSD.
10. ožujka 2008. - 19:50

Velebnim trijumfom u Valenciji, Blanka Vlašić je objedinila titule svjetske prvakinje u dvorani i na otvorenom. Penjanje po postolju koje je započela 2004. u Budimpešti sa trećim mjesto, da bi ga nastavila srebrom u Moskvi dvije godine poslije, te sjajno je zaokružila zlatom u Valenciji.
- Ajme sjajno! Sada se odlično osjećam. Iako, prizna-jem bilo je dosta pritiska. Nisam željela doći ovdje nakon što sam toliko postigla pa da kojim slučajem podbacim. Željela sam se potvrditi – kazala je naša najbolja atletičarka.

Drugi pokušaj je bio pravi

Bogme je to učinila. Ne samo da je objesila zlato oko vrata, već je upisala i sjajni napad na svjetski dvoranski rekord. On, nažalost, i dalje iznosi 208 centimetara dok je Splićanka podigla letvicu deset milimetara više.
- Ma koji prvi, najbolje sam skočila u drugom pokušaju. Malo je nedostajalo, ali sam barem ovako pokazala kako sam prava pretendentica za taj rekord – zadovoljno je izjavila.
- Čujte, nije lako osvojiti medalju kada to svi očekuju od tebe. Pored toga jučer sam imala toliko pehova da sam se dobro snervala. Ne znam odakle početi – kazala je, te nastavila:
- U subotu sam izgubila prsten, pa su mi ručnik ukrali, zatim mi se u kvalifikacijama odlijepila traka, onda mi je Savčenko slučajno laktom odvalila rebra, da ne kažem kako sam se na cesti zamislila i zamalo završila pod auto-mobilom, a pored toga sam zametnula, pa pronašla putovnicu – pojasnila je.
Onda vam prije finala nije bilo dosadno?- Nikako. Odgovorila je sa smješkom.
Niz pehova se nastavio i sa medaljom oko vrata. Nije baš da joj je dugo trajala. No, nema straha, neće je morati vratiti.

Turčin na silu

- Nakon dodjele me neki turski fotograf na silu želio slikati ispred plakata Svjetskog kupa u Istanbulu. Toliko me jako uhvatio da mi je razbio medalju. No, organizatori su je brzo zalijepili.Na kraju možemo pustiti brojke da govore. Nastavila je pobjednički niz koji zasad drijema na 22 pobjede (jedini bolji aktualni niz je onaj Sa-ida Shaneena, dugoprugaša iz Katara na 3000. koji broji 25 pobjeda).U tom nizu je ujedinila titule svjetske prvakinje u dvo-rani i na otvorenom, u tom nizu je ostvarila i sjajnu visinu od 207 centimetara koja je i proglašena najboljim dostignućem 2007. godine.Ove sezone je pobijedila na svih sedam natjecanja na koji-ma je nastupila, a prosjek joj je iznad 202 centimetara. Živjela statistika, ona, kao slika može kazati više od tisuću riječi. Zato se samo udobno zavalimo i uživajmo u Blankinom zakonu zlatnih brojeva.

Vlado Ozretić

Joško Vlašić o HTV-u: Sram ih bilo!

Promuklim glasom, ojađen, ali ipak vrlo sretan obratio nam se i Blankin otac i trener Joško Vlašić.- Nisam mislio da ću nakon Osake izgubiti glas, ali eto dogodilo se... No, podloga... ta podloga nije normalna – kazao je normalnim glasom, ali uz obilnu dozu psovki. Iznervirao se više od kćeri. - Pogledajte samo te boje, kako su raspoređene, to nema nigdje u svijetu. Crvena, plava, pa opet crvena... Al, što će te, to je ipak dvorana.Jednako ljut bio je Joško i na HTV koji je do osvajanja zlata u izravnom prijenosu prenio samo zadnji, pobjednički skok.
Sram ih bilo – kratko je kazao.

Marinović: Rekord ima u nogama

Bojan Marinović: Uopće nije bilo lako, samo je tako izgledalo. Ostale su bile i više nego spremne, što se i vidi po rezultatima. Imala je lijepe napade na rekord, od kojih je drugi bio najbolji. Ima ona to u nogama.

Izdvojeno

06. srpanj 2020 01:23