StoryEditor
Ostalovrhunac sezone

Bitka za Treću ligu: ulaze OSK ili Slaven te Vodice ili Primorac (B)

Piše PSD.
10. lipnja 2015. - 15:04
rgx time: 3.1948089599609E-5
I dok većina nogometaša u ovim trenutcima zbraja i oduzima učinjeno, odmarajući se u debeloj hladovini od naporne sezone, za dalmatinske prvake četvrtih liga obveze još nisu gotove.

Dapače, većini su ovo utakmice od najvećeg klupskog značaja, a riječ je o kvalifikacijama za Treću HNL-jug u kojima se sastaju OSK Otok - Slaven Gruda te Primorac (B) - Vodice. Pobjednici parova naredne sezone igrat će trećeligaškoj konkurenciji.

Hit momčad ovogodišnjih nogometnih zbivanja i nedavni finalist “splitskog” Županijskog kupa OSK iz Otoka gostuje u prvoj utakmici na jugu Hrvatske, točnije kod prvaka iz dubrovačko-neretvanskog kraja, Slavena iz Grude.

Za razliku od OSK-a koji je u foto finišu ciljnu vrpcu presjekao ispred prološke Mladosti, Slaven je imao nešto lakši posao u završnici sezone, ali u ipak nešto slabijoj konkurenciji nego je to ona iz splitsko-dalmatinske županije. Koliko su Otočani ozbiljno shvatili zadaću, dovoljno govori podatak da na put idu dan ranije, sve kako bi što odmorniji stali pred svoje suparnike (18,00 sati).

Drugi par čine Primorac iz Biograda i Vodice, a s obzirom na relativno malu udaljenost između dva grada, nema sumnje da će njihovi međusobni dvoboji ponuditi i nešto od navijačkih rivalstava.

Primorac je bio uvjerljiv u svom prvenstvu, ove sezone praktički neprikosnoven, dok su Vodice prava nepoznanica s obzirom na to da su naslov izborile u društvu još svega tri kluba. Ipak, da nisu “mačji kašalj”, dokazali su u Županijskom kupu u kojem ih je u finalu porazio trećeligaš Zagora, tek nakon jedanaesteraca. Prva utakmica igra se u Biogradu (18,00 sati).

mišo gulić
foto: tom dubravec / cropix

Izdvojeno