StoryEditor
Ostaloboćanje

Biston iz Baške Vode bori se za naslov prvaka Europe: prvi put da se jedna dalmatinska ekipa plasirala među četiri u Kupu prvaka

Piše Ivan Renić
6. studenog 2021. - 08:30

Dalmacija ima polufinalista Lige prvaka! Kupa prvaka u boćanju, da budemo precizni, a među četiri najbolje ekipe plasirao se Biston iz Baške Vode.

Završnica je na rasporedu danas i sutra u Puli, u dvorani Uljanik Veruda. Osim Bistona i domaćina Pule, nastupit će još i francuski Saint Vulbas te talijanski Gaglianico. Povijesni je ovo uspjeh, prvi put da se jedna dalmatinska ekipa plasirala među četiri u Kupu prvaka.

Snage će sada odmjeriti s najboljim klubovima “Starog kontinenta”. Biston je također postao prvak Hrvatske nakon 30 godina. Danas u 9 sati Biston će megdan Saint Vulbasu, dok će u 15.30 nastupiti Pula i Gaglianico. Sutra je na rasporedu finale s početkom u 9.30, a sve bi trebalo završiti u 14.30 kada će biti upriličena ceremonija dodjele medalja i pehara. Svi susreti moći će se pratiti uživo putem video prijenosa na YouTube stranici kluba.

Koliko li smo samo puta zavapili nešto u stilu “joj, kada bi boćanje barem bio na Olimpijskim igrama”... Koliko bismo s medalja “nakesali”, jer nema ne samo grada, neko ni kvarta u nekom dalmatinskom gradu a da nema svoj zjog. Eto, sada je ekipa iz Baške vode na pravu krova Europe, a vjerujemo da bi se s malo više logistike, marketinga i akcija ovaj “nacionalni dalmatinski sport” mogao još više razviti. Možda, ukoliko recimo Split bude domaćin Europskih igara 2027., a što je u zraku, i boćanje nađe svoje mjesto u programu.

item - id = 1140754
related id = 0 -> 1152002
related id = 1 -> 1145256
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
14. siječanj 2022 23:39